2016-03-17 20:25

2016-03-17 20:25

Göran Debäck om striden med facket

KARLSTAD: Det handlar om mental våldtäkt på företaget

– Jag kommer aldrig att skriva under ett kollektivavtal med Handels. De har betett sig illa och de borde skämmas, säger Göran Debäck, ägare till Stuvbutiken, Karlstad, inför de centrala förhandlingarna i Karlstad den 12 april.
- Det som pågår är inget annat än mental våldtäkt på företaget. Jag tänker stämma facket inför EU-domstolen och jag har skickat handlingarna i ärendet till SVT:s Uppdrag granskning.

Göran Debäck skäller också på medierna i Värmland.

- Ni vågar inte rota i det här förskräckliga ärendet. Hur skulle det bli om facket fick bestämma allt i ett företag. Betalar man marknadsmässiga löner och sköter arbetsmiljön så finns det väl inte så mycket att klaga på. Jag har under resans gång gjort några smärre felaktigheter, något som jag rättat till.

Stuvbutiken har 90 anställda. Nu står företaget utan kollektivavtal och de är inte längre med i arbetsgivarorganisationen, Svensk Handel.

- Arbetsgivarorganisationerna får man inte mycket hjälp av. För dem handlar det främst om att få in medlemsavgifter.

Kan du tänka dig gå in i en annan arbetsgivarorganisation än Svensk Handel.

- Jag har haft vissa diskussioner med Småföretagarna, men de ledde ingen vart.

Göran Debäck mår illa av allt bråk.

- Min sömncykel har blivit helt förstörd och det finns folk på jobbet som gråter över allt ståhej. Organisationen, troligen inom yttersta vänstern, som lappade hela Våxnäs med bilder på mig och uppmanade folk och företag att sluta handla hos Stuvbutiken fick inte rätt. Kunderna har strömmat till och försäljningen har ökat.

Göran Debäck skäller också på medierna i Värmland.

- Ni vågar inte rota i det här förskräckliga ärendet. Hur skulle det bli om facket fick bestämma allt i ett företag. Betalar man marknadsmässiga löner och sköter arbetsmiljön så finns det väl inte så mycket att klaga på. Jag har under resans gång gjort några smärre felaktigheter, något som jag rättat till.

Stuvbutiken har 90 anställda. Nu står företaget utan kollektivavtal och de är inte längre med i arbetsgivarorganisationen, Svensk Handel.

- Arbetsgivarorganisationerna får man inte mycket hjälp av. För dem handlar det främst om att få in medlemsavgifter.

Kan du tänka dig gå in i en annan arbetsgivarorganisation än Svensk Handel.

- Jag har haft vissa diskussioner med Småföretagarna, men de ledde ingen vart.

Göran Debäck mår illa av allt bråk.

- Min sömncykel har blivit helt förstörd och det finns folk på jobbet som gråter över allt ståhej. Organisationen, troligen inom yttersta vänstern, som lappade hela Våxnäs med bilder på mig och uppmanade folk och företag att sluta handla hos Stuvbutiken fick inte rätt. Kunderna har strömmat till och försäljningen har ökat.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.