2016-03-17 11:52

2016-03-17 12:09

19-åring dömd för grova bedrägerier

KARLSTAD: Karlstadsbor drabbade

19-åringen handlade mobiler och tecknade telefonabonnemang i två Karlstadsbors namn.
Nu döms han bland annat för elva grova bedrägerier.

19-åringen, som är hemmahörande i Örebro, har erkänt bedrägerierna, men inte grovt brott. Tingsrätten rubricerar hans brott som grova bedrägerier medelst brukande av falsk urkund. 19-åringen satte bland annat i system att teckna abonnemang i två Karlstadsbors namn vilket upptäcktes när de fick hem välkomstbrev av teleoperatörer.

Höga skadestånd

Värmlands tingsrätt dömer 19-åringen till villkorlig dom och dagsböter. Inte enbart för de elva grova bedrägerierna utan också för försök till grovt bedrägeri, medelst brukande av falsk urkund liksom två fall av urkundsförfalskning. Därtill ska mannen betala totalt tiotusentals kronor i skadestånd. Dels till de drabbade Karlstadsborna, dels till flera berörda företag, däribland telefonoperatörer.

19-åringen, som är hemmahörande i Örebro, har erkänt bedrägerierna, men inte grovt brott. Tingsrätten rubricerar hans brott som grova bedrägerier medelst brukande av falsk urkund. 19-åringen satte bland annat i system att teckna abonnemang i två Karlstadsbors namn vilket upptäcktes när de fick hem välkomstbrev av teleoperatörer.

Höga skadestånd

Värmlands tingsrätt dömer 19-åringen till villkorlig dom och dagsböter. Inte enbart för de elva grova bedrägerierna utan också för försök till grovt bedrägeri, medelst brukande av falsk urkund liksom två fall av urkundsförfalskning. Därtill ska mannen betala totalt tiotusentals kronor i skadestånd. Dels till de drabbade Karlstadsborna, dels till flera berörda företag, däribland telefonoperatörer.