2016-03-16 16:45

2016-03-16 21:22

Landshövdingen kan inte ha fått champagne

KARLSTAD: Julfesten skedde innan inköpet

”Julgåvor”, står det på kvittot från 20 december 2012 som avser sex flaskor av champagnen Taittinger. På mottagarlistan finns landshövding Kenneth Johansson.
Problemet?
– Landshövdingen hade gått på julledighet då, säger Arman Teimouri, länsledningskoordinator.

Peter Landmark ska ha gett många gåvor till höga chefer inom näringslivet. NWT har bland annat tagit del av kvitton från systembolag i Karlstad. Ett av kvittona är från den 20 december 2012.

Peter Landmark köpte sex flaskor av champagnen Taittingerför 359 kronor styck, en totalsumma på 2 157 kronor.

Julmottagning 16 december

På kvittots baksida finns listan på ”samarbetspartners” som ska ha mottagit en varsin flaska. Värmlandstrafiks vd Lars Bull, regionchefen Lars Christensen och landshövding Kenneth Johansson är några av mottagarna, enligt kvittot.

Men det betvivlar Arman Teimouri, länsledningskoordinator på länsstyrelsen i Värmland.

– Julmottagningen som landshövdingen hade var den 16 december. Den 20 december hade landshövdingen kommunforum för integrationsfrågor, julkaffe med personalen samt externa möten. Dagen efter gick landshövdingen på julledighet, säger länsledningskoordinatorn.

– Det är därför högst osannolikt att landshövdingen skulle ha mottagit gåvan från Landmark.

Tveksam själv

Landshövdingen själv var mycket tveksam till mottagandet av flaskan redan innan länsstyrelsen gick igenom kalendern.

Så här sa han till NWT tidigare i dag:

– Jag vet uppriktigt sagt inte om jag mottagit vin av Peter Landmark. Däremot vet jag att när jag var ny här, de första två åren, att jag fick två, tre eller fyra vinflaskor i samband med en julmottagning här på residenset. Vem som gav vinflaskorna har jag dock ingen aning om.

– Jag vill dock betona att detta enbart var i samband med julmottagningen och inget annat.

Har ändrat om gåvor

Kenneth Johansson har sedan 2012 dessutom ändrat sin inställning kring gåvor i samband med mottagningar på residenset.

– Jag är mycket strikt i den här frågan och det får aldrig bli så att det blir stötande, eller att gåvorna på något vis ska påverka oss. Därför uppmanas gäster till mig, i händelse av att de vill ge en gåva, att lämna ett bidrag till den insamling till Unicef och Rädda barnen som jag har startat - i stället för att ha med blommor eller choklad.

Peter Landmark ska ha gett många gåvor till höga chefer inom näringslivet. NWT har bland annat tagit del av kvitton från systembolag i Karlstad. Ett av kvittona är från den 20 december 2012.

Peter Landmark köpte sex flaskor av champagnen Taittingerför 359 kronor styck, en totalsumma på 2 157 kronor.

Julmottagning 16 december

På kvittots baksida finns listan på ”samarbetspartners” som ska ha mottagit en varsin flaska. Värmlandstrafiks vd Lars Bull, regionchefen Lars Christensen och landshövding Kenneth Johansson är några av mottagarna, enligt kvittot.

Men det betvivlar Arman Teimouri, länsledningskoordinator på länsstyrelsen i Värmland.

– Julmottagningen som landshövdingen hade var den 16 december. Den 20 december hade landshövdingen kommunforum för integrationsfrågor, julkaffe med personalen samt externa möten. Dagen efter gick landshövdingen på julledighet, säger länsledningskoordinatorn.

– Det är därför högst osannolikt att landshövdingen skulle ha mottagit gåvan från Landmark.

Tveksam själv

Landshövdingen själv var mycket tveksam till mottagandet av flaskan redan innan länsstyrelsen gick igenom kalendern.

Så här sa han till NWT tidigare i dag:

– Jag vet uppriktigt sagt inte om jag mottagit vin av Peter Landmark. Däremot vet jag att när jag var ny här, de första två åren, att jag fick två, tre eller fyra vinflaskor i samband med en julmottagning här på residenset. Vem som gav vinflaskorna har jag dock ingen aning om.

– Jag vill dock betona att detta enbart var i samband med julmottagningen och inget annat.

Har ändrat om gåvor

Kenneth Johansson har sedan 2012 dessutom ändrat sin inställning kring gåvor i samband med mottagningar på residenset.

– Jag är mycket strikt i den här frågan och det får aldrig bli så att det blir stötande, eller att gåvorna på något vis ska påverka oss. Därför uppmanas gäster till mig, i händelse av att de vill ge en gåva, att lämna ett bidrag till den insamling till Unicef och Rädda barnen som jag har startat - i stället för att ha med blommor eller choklad.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.