2016-03-16 16:40

2017-05-10 14:53

Brand i solarium

KARLSTAD: Ingen person tros ha kommit till skada

En brand startade i en solariebädd i centrala Karlstad på onsdag eftermiddag.
– Jag var inne i solariet och hann bara få på mig tröjan innan jag sprang ut, säger Jaqline Ryhr.
Ytterligare en person försvann snabbt från platsen.
Polisen misstänker att branden är anlagd.

16.15 på onsdagen larmades SOS om en brand i ett solarium på Tingvalla i Karlstad. Räddningstjänst, polis och ambulans var snabbt på plats och området spärrades av.

Två personer ska då ha befunnit sig i drop in-solariet. En av dem är Jaqline Ryhr som stod kvar utanför.

– Jag hade precis solat klart och såg att det bolmade rök från taket. Jag fick bara på mig tröjan, men inte byxor och skor och sprang ut. Det var alldeles svart i taket. Men jag fick med mig alla mina grejer, säger hon till NWT.

– Vi vet inte så mycket än, mer än att det börjat brinna i ett solarium. Men inte orsaken. Det var en fullt utvecklad brand och lokalen var helt rökfylld så vi gick in med rökdykare. Vad vi vet var det bara två personer i lokalen som verkar klarat sig oskadda.

Polisen arbetade under kvällen med att samla in vittnesuppgifter.

– Vi har en vittnesuppgift som säger att en person ska ha försvunnit från platsen, till fots eller på cykel. Men vi letar inte efter någon speciell, säger vakthavande befäl Bo Jansson.

Branden är rubricerad som mordbrand.

16.15 på onsdagen larmades SOS om en brand i ett solarium på Tingvalla i Karlstad. Räddningstjänst, polis och ambulans var snabbt på plats och området spärrades av.

Två personer ska då ha befunnit sig i drop in-solariet. En av dem är Jaqline Ryhr som stod kvar utanför.

– Jag hade precis solat klart och såg att det bolmade rök från taket. Jag fick bara på mig tröjan, men inte byxor och skor och sprang ut. Det var alldeles svart i taket. Men jag fick med mig alla mina grejer, säger hon till NWT.

– Vi vet inte så mycket än, mer än att det börjat brinna i ett solarium. Men inte orsaken. Det var en fullt utvecklad brand och lokalen var helt rökfylld så vi gick in med rökdykare. Vad vi vet var det bara två personer i lokalen som verkar klarat sig oskadda.

Polisen arbetade under kvällen med att samla in vittnesuppgifter.

– Vi har en vittnesuppgift som säger att en person ska ha försvunnit från platsen, till fots eller på cykel. Men vi letar inte efter någon speciell, säger vakthavande befäl Bo Jansson.

Branden är rubricerad som mordbrand.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.