2016-03-15 21:42

2016-03-15 21:42

Kommunstyrelsen i korthet

Kommunstyrelsen, Karlstad

200 000 till integrationsprojekt

Kommunstyrelsen avsätter 200 000 kronor under 2016 för satsningar på integration av asylsökande och nyanlända. Pengarna kan sökas av privatpersoner, föreningar och organisationer med goda idéer om hur asylsökande och nyanlända med uppehållstillstånd kan integreras i samhället, och ska genomföras under 2016.

Nytt avtal för The Island Festival

Kommunstyrelsen ger kommunledningskontoret i uppdrag att ta fram ett avtal med arrangören Live Nation för en fortsättning av The Island Festival för åren 2016 och 2017. Kommunstyrelsen och kultur- och fritidsförvaltningen bidrar med 150 000 kronor vardera till årets festival.

Mer pengar till idrottshall

Teknik- och fastighetsnämnden har begärt mer medel för byggnationen av Mariebergsskolans nya sporthall. Nämnden har tidigare uppskattat att hallen skulle kosta 29 miljoner kronor att bygga. Men för att den ska lämpa sig för både skolverksamhet och föreningsliv, mindre arrangemang, matcher och poolspel krävs mer pengar. Kommunstyrelsen föreslår att nämnden beviljas ett ökat investeringsanslag på 2,6 miljoner kronor.

200 000 till integrationsprojekt

Kommunstyrelsen avsätter 200 000 kronor under 2016 för satsningar på integration av asylsökande och nyanlända. Pengarna kan sökas av privatpersoner, föreningar och organisationer med goda idéer om hur asylsökande och nyanlända med uppehållstillstånd kan integreras i samhället, och ska genomföras under 2016.

Nytt avtal för The Island Festival

Kommunstyrelsen ger kommunledningskontoret i uppdrag att ta fram ett avtal med arrangören Live Nation för en fortsättning av The Island Festival för åren 2016 och 2017. Kommunstyrelsen och kultur- och fritidsförvaltningen bidrar med 150 000 kronor vardera till årets festival.

Mer pengar till idrottshall

Teknik- och fastighetsnämnden har begärt mer medel för byggnationen av Mariebergsskolans nya sporthall. Nämnden har tidigare uppskattat att hallen skulle kosta 29 miljoner kronor att bygga. Men för att den ska lämpa sig för både skolverksamhet och föreningsliv, mindre arrangemang, matcher och poolspel krävs mer pengar. Kommunstyrelsen föreslår att nämnden beviljas ett ökat investeringsanslag på 2,6 miljoner kronor.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.