2016-03-09 19:23

2016-03-09 19:23

Lindblom (L) attesterade fakturor

KARLSTAD: "Fick rimliga svar på de frågor jag hade"

Tidigare ordföranden för flygplatsbolaget, Henrik Lindblom (L), attesterade Peter Landmarks fakturor.
– Var det någonting jag hade funderingar över då ställde jag frågor om det, säger han.

Henrik Lindblom slutade under förra året som ordförande för flygplatsbolaget.

Men under flera år var det han som attesterade Peter Landmarks fakturor.

– Så här efteråt kan man fundera på om man möjligtvis har missat någonting eller missat att ställa någon fråga. Men under de åren som jag attesterade tyckte jag att jag fick rimliga svar på de frågor jag hade, säger Henrik Lindblom.

Det var aldrig skäl att kräva någon djupare redovisning?

– Nej, jag fick rimliga svar när jag ställde frågorna.

Kunde du ha gjort något annorlunda, eller tycker du att du gjort det som krävs av dig?

– Jag tycker väl i princip det. Har du en nära medarbetare som du har stort förtroende för och litar på, då litar du också på de svar du får.

Henrik Lindblom tycker att det är bra att det görs en utredning kring hur korten har hanterats.

– Då får vi se om de kommer fram till att någonting har blivit missat eller om det gjorts inköp som det inte borde ha gjorts. Det får utredningen visa.

Henrik Lindblom slutade under förra året som ordförande för flygplatsbolaget.

Men under flera år var det han som attesterade Peter Landmarks fakturor.

– Så här efteråt kan man fundera på om man möjligtvis har missat någonting eller missat att ställa någon fråga. Men under de åren som jag attesterade tyckte jag att jag fick rimliga svar på de frågor jag hade, säger Henrik Lindblom.

Det var aldrig skäl att kräva någon djupare redovisning?

– Nej, jag fick rimliga svar när jag ställde frågorna.

Kunde du ha gjort något annorlunda, eller tycker du att du gjort det som krävs av dig?

– Jag tycker väl i princip det. Har du en nära medarbetare som du har stort förtroende för och litar på, då litar du också på de svar du får.

Henrik Lindblom tycker att det är bra att det görs en utredning kring hur korten har hanterats.

– Då får vi se om de kommer fram till att någonting har blivit missat eller om det gjorts inköp som det inte borde ha gjorts. Det får utredningen visa.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.