2016-03-09 16:23

2016-03-09 16:23

Dömd efter felväxling

KARLSTAD

En 42-årig man från Karlstad har dömts till villkorlig dom och 30 dagsböter som skyldig till olovligt förfogande.

Alldeles före stängningsdags en lördag för något halvår sedan kom han in på ett växlingskontor och ville växla in 10 000 danska kronor som han hade med sig i form av 200-kronorssedlar. Pengarna skulle sättas in på mannens bankkonto. Av misstag satte dock kassörskan in motsvarande 20 000 danska kronor. När misstaget upptäcktes kontaktade växlingskontoret mannen som dock vägrade återlämna de felaktigt insatta pengarna. 42-åringen ska också betala 11 933 kronor i skadestånd.

Alldeles före stängningsdags en lördag för något halvår sedan kom han in på ett växlingskontor och ville växla in 10 000 danska kronor som han hade med sig i form av 200-kronorssedlar. Pengarna skulle sättas in på mannens bankkonto. Av misstag satte dock kassörskan in motsvarande 20 000 danska kronor. När misstaget upptäcktes kontaktade växlingskontoret mannen som dock vägrade återlämna de felaktigt insatta pengarna. 42-åringen ska också betala 11 933 kronor i skadestånd.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.