2016-02-19 15:58

2016-02-19 16:00

"Allvaret kom i kapp i rätten"

KIL: Lars Vendel krockade med drograttfull

Kvinnan körde drograttfull och krockade med Lars Vendel på E18.
Nu har de mötts i rätten också. Kvinnan fick 8 månaders fängelse.

Kvinnan körde bil påverkad av droger flera gånger i vintras: den 9 november, den 1 december och den 23 januari.

Och så den 25 januari när hon mötte Lars Vendel på E18 i höjd med Bergvik utanför Karlstad.

Han har tidigare berättat i NWT vad som hände:

– Jag tittade upp – och såg att jag hade en bil två meter framför mig!

Den mötande bilen var på fel sida mitträcket.

Lars Vendel klarade sig mirakulöst utan allvarliga skador.

Men under rättegången kom känslorna:

– Det var då chocken kom på något sätt. Det blev lite tårar och jag fick faktiskt sitta och hämta mig en stund. Det förvånade mig. Jag är inte alls den typen, säger Lars Vendel.

Kvinnan fick åtta månaders fängelse.

– Jag har inte pratat med min klient än så jag vet inte om vi ska klaga på domen, säger hennes advokat, Hans Berglund.

Vad tycker Lars Vendel om domen?

– Jaa, vad ska jag säga. Åtta månader. Det är inte mer än rätt och jag tycker det borde vara hårdare straff för den som utsätter så många för fara. Och alla pengar det har kostat – det har varit en enda lång förlustaffär för mig! säger Lars Vendel som är egenföretagare.

Han räknar med att olyckan kostat honom runt 40 000 kronor.

– Kläder, bil, telefon. Och så har jag inte kunnat börja jobba förrän nu. Jag bygger gitarrer men har inte kunnat hålla i stämjärnet. Som tur är har jag min familj som har ställt upp och hjälpt till. Men tiden – den kan jag inte få tillbaka. Så nu är allt mest en enda stor stress.

Kvinnan ska stanna kvar i häktet tills domen kan verkställas.

– Hon erkände ju allt och hade egentligen inget att säga till sitt försvar. Hon sa att hon skämdes, säger Lars Vendel.

http://nwt.se/karlstad/2016/01/27/han-overlevde-krock-med

Kvinnan körde bil påverkad av droger flera gånger i vintras: den 9 november, den 1 december och den 23 januari.

Och så den 25 januari när hon mötte Lars Vendel på E18 i höjd med Bergvik utanför Karlstad.

Han har tidigare berättat i NWT vad som hände:

– Jag tittade upp – och såg att jag hade en bil två meter framför mig!

Den mötande bilen var på fel sida mitträcket.

Lars Vendel klarade sig mirakulöst utan allvarliga skador.

Men under rättegången kom känslorna:

– Det var då chocken kom på något sätt. Det blev lite tårar och jag fick faktiskt sitta och hämta mig en stund. Det förvånade mig. Jag är inte alls den typen, säger Lars Vendel.

Kvinnan fick åtta månaders fängelse.

– Jag har inte pratat med min klient än så jag vet inte om vi ska klaga på domen, säger hennes advokat, Hans Berglund.

Vad tycker Lars Vendel om domen?

– Jaa, vad ska jag säga. Åtta månader. Det är inte mer än rätt och jag tycker det borde vara hårdare straff för den som utsätter så många för fara. Och alla pengar det har kostat – det har varit en enda lång förlustaffär för mig! säger Lars Vendel som är egenföretagare.

Han räknar med att olyckan kostat honom runt 40 000 kronor.

– Kläder, bil, telefon. Och så har jag inte kunnat börja jobba förrän nu. Jag bygger gitarrer men har inte kunnat hålla i stämjärnet. Som tur är har jag min familj som har ställt upp och hjälpt till. Men tiden – den kan jag inte få tillbaka. Så nu är allt mest en enda stor stress.

Kvinnan ska stanna kvar i häktet tills domen kan verkställas.

– Hon erkände ju allt och hade egentligen inget att säga till sitt försvar. Hon sa att hon skämdes, säger Lars Vendel.

http://nwt.se/karlstad/2016/01/27/han-overlevde-krock-med