2016-02-16 12:37

2016-02-16 12:37

Misshandel och hot gav skyddstillsyn

KARLSTAD

Övergrepp i rättssak, våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman, olaga hot, misshandel.

På mindre än fyra månader begick den 21-årige killen fem olika brott. Nu har han dömts till skyddstillsyn med samhällstjänst i 160 timmar. Tingsrätten dömer honom ”med viss tvekan” eftersom han begått allvarliga brott som egentligen skulle givit sju månaders fängelse. Men eftersom han är ung och inte tidigare dömd blev det skyddstillsyn. Bland annat har han ofredat en tjej på en skola och sedan hotat henne för att få henne att ta tillbaka anmälan. Han döms också för att ha bråkat och hotat vakter på ett uteställe och för att ha slagit ned och sparkat en kille i centrala Karlstad.

På mindre än fyra månader begick den 21-årige killen fem olika brott. Nu har han dömts till skyddstillsyn med samhällstjänst i 160 timmar. Tingsrätten dömer honom ”med viss tvekan” eftersom han begått allvarliga brott som egentligen skulle givit sju månaders fängelse. Men eftersom han är ung och inte tidigare dömd blev det skyddstillsyn. Bland annat har han ofredat en tjej på en skola och sedan hotat henne för att få henne att ta tillbaka anmälan. Han döms också för att ha bråkat och hotat vakter på ett uteställe och för att ha slagit ned och sparkat en kille i centrala Karlstad.