2016-02-16 15:11

2016-02-16 15:11

Juicebar öppnar på Bergvik

Andreas Dixelius, 21 år, blir franchisetagare för Karlstads första juicebar i Bergviks köpcenter. Juicebaren öppnar torsdagen den 25 februari.

Varför en juicebar?

– Jag själv har alltid älskat smoothies och när jag spelade hockey insåg jag att utbudet i till exempel cafeterior och kiosker mest bestod av läsk och godis. Jag tror, och märker, att allt fler är måna om vad de stoppar i munnen och därför tror jag också på det här konceptet. Som aktiv behöver man få i sig nyttigheter för att kunna göra goda resultat och det tror jag allt fler är medvetna om.

Var kommer konceptet från?

– Från ett svensk-australienskt par som startade kedjan Naked Juicebar i Lund 2007. Båda älskar att surfa och de träffades när den svenska tjejen åkte till Australien. De båda gjorde smoothies till sina kompisar efter surfningen och blev uppmanade att satsa seriöst på att göra smoothies, vilket de också gjorde när de flyttade till Sverige.

Som smoothieälskare, vilken är din favorit?

– Min favorit är en med bland annat blåbär, apelsinjuice och mangoyoghurt.

Varför en juicebar?

– Jag själv har alltid älskat smoothies och när jag spelade hockey insåg jag att utbudet i till exempel cafeterior och kiosker mest bestod av läsk och godis. Jag tror, och märker, att allt fler är måna om vad de stoppar i munnen och därför tror jag också på det här konceptet. Som aktiv behöver man få i sig nyttigheter för att kunna göra goda resultat och det tror jag allt fler är medvetna om.

Var kommer konceptet från?

– Från ett svensk-australienskt par som startade kedjan Naked Juicebar i Lund 2007. Båda älskar att surfa och de träffades när den svenska tjejen åkte till Australien. De båda gjorde smoothies till sina kompisar efter surfningen och blev uppmanade att satsa seriöst på att göra smoothies, vilket de också gjorde när de flyttade till Sverige.

Som smoothieälskare, vilken är din favorit?

– Min favorit är en med bland annat blåbär, apelsinjuice och mangoyoghurt.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.