2016-02-16 17:57

2016-02-16 17:57

Estetelever har skrivit egna låttexter

KARLSTAD: Musikal om skönhetsideal och egen stil

Genrepet gick bra, men premiärnerverna gör sig ändå påminda.
– Jag kommer inte att kunna sova inatt, säger Karin Hultebring Wärmlund, en av 29 estetelever som med premiär på onsdagskvällen sätter upp musikalen Best in show på Sundstagymnasiet.

Det är en årlig tradition att andraårseleverna på estetprogrammets inriktningar dans och teater gör en gemensam show av något slag. I år blir det musikalen Best in show, som från början är en pjäs hämtad från Riksteaterns skolprojekt Länk.

Egna texter

– Men vi har gjort om den till en musikal. Eleverna har själva valt ut musik som de tycker om och därefter skrivit egna texter till den. Förutom föreställningarna här i Karlstad kommer vår musikal även att spelas på en Länkfestival i Falun senare i år, berättar teaterläraren Inger Fransson Finn.

Ensemblen består av 29 elever. Utöver det är det elever från andra program som sköter bland annat ljud, ljus och marknadsföring. Premiär är det i Sundstaaulan på onsdagskvällen.

– Det kommer att bli fantastiskt. Eleverna är så otroligt duktiga. Det är en fröjd att följa dem, säger Fransson Finn.

Bland eleverna som kommer att stå på scenen finns kompisarna Karin Hultebring Wärmlund, Felicia Wendel, Isabella Larsson och Anna Nylander. De vittnar alla om premiärnerver.

– Ja fy! Men det känns väldigt roligt också, säger Felicia Wendel.

Berätta om handlingen!

– Man kan säga att föreställningen handlar om att skönhet kan göra ont och att det inte är lika med lycka. Den handlar också om rätten att vara den man är och älska vem man vill, säger Karin Hultebring Wärmlund, som själv spelar karaktären Lis Carter– en hundutställningsdomare.

Spelas även på lördag

– I handlingen finns taxen Lotta som ska vara med på en tävling. Där möter hon erfarna, fina tävlingshundar och känner sig inte alls bekväm. Så som livet kan vara ibland, fortsätter Karin Hultebring Wärmlund.

Förutom onsdagskvällens premiär spelas Best in show för allmänheten även nu på lördag.

Det är en årlig tradition att andraårseleverna på estetprogrammets inriktningar dans och teater gör en gemensam show av något slag. I år blir det musikalen Best in show, som från början är en pjäs hämtad från Riksteaterns skolprojekt Länk.

Egna texter

– Men vi har gjort om den till en musikal. Eleverna har själva valt ut musik som de tycker om och därefter skrivit egna texter till den. Förutom föreställningarna här i Karlstad kommer vår musikal även att spelas på en Länkfestival i Falun senare i år, berättar teaterläraren Inger Fransson Finn.

Ensemblen består av 29 elever. Utöver det är det elever från andra program som sköter bland annat ljud, ljus och marknadsföring. Premiär är det i Sundstaaulan på onsdagskvällen.

– Det kommer att bli fantastiskt. Eleverna är så otroligt duktiga. Det är en fröjd att följa dem, säger Fransson Finn.

Bland eleverna som kommer att stå på scenen finns kompisarna Karin Hultebring Wärmlund, Felicia Wendel, Isabella Larsson och Anna Nylander. De vittnar alla om premiärnerver.

– Ja fy! Men det känns väldigt roligt också, säger Felicia Wendel.

Berätta om handlingen!

– Man kan säga att föreställningen handlar om att skönhet kan göra ont och att det inte är lika med lycka. Den handlar också om rätten att vara den man är och älska vem man vill, säger Karin Hultebring Wärmlund, som själv spelar karaktären Lis Carter– en hundutställningsdomare.

Spelas även på lördag

– I handlingen finns taxen Lotta som ska vara med på en tävling. Där möter hon erfarna, fina tävlingshundar och känner sig inte alls bekväm. Så som livet kan vara ibland, fortsätter Karin Hultebring Wärmlund.

Förutom onsdagskvällens premiär spelas Best in show för allmänheten även nu på lördag.