2016-02-15 17:36

2016-02-15 17:36

Hur hamnade du där?

HALLÅ DÄR...

...Aida Badeli, som bor i Karlstad och som under den gångna helgen valdes in i Grön ungdoms förbundsstyrelse vid riksårsmötet i Borås.

– Jag har varit aktivt i Grön ungdom i snart två år, och suttit på olika förtroendeposter i olika styrelser. Men jag tror att jag blev invald för att jag har arbetat med en antirasistisk satsning för vår organisation, där jag vill förbättra arbetet med interna och externa strukturer, men också politiken.

Vem är Aida Badeli?

– Jag är tjej som alltid haft starka åsikter och som vill förändra samhället. Jag vill ha en rättvis och jämställd värld och det kan jag uppnå genom att vara politiskt aktiv. Jag kommer ursprungligen från Göteborg, men flyttade till Karlstad i höstas för att plugga politices kandidatprogrammet på universitetet.

Vilka frågor brinner du för?

– Jag brinner för diskrimineringsfrågor. Vi i Grön ungdom har tagit fram ett nytt politiskt program, där jag har arbetet med lika möjligheter-kapitlet. Och det har fått mig att inse att jag brinner för de här frågorna och vill fortsätta arbeta med dem.

Vad hoppas du kunna uträtta i förbundsstyrelsen?

– Jag har målbilden att alla i organisationen ska kunna känna sig representerade. Och när man går på sitt första möte ska man känna att man kan påverka, vem man än är.

Hur länge kommer du sitta i styrelsen?

– Man blir vald på ett år, men på varje riksårsmöte kan man välja att kandidera om. Så det är upp till medlemmarna om jag får förtroende, men jag skulle vilja sitta fram till valet 2018 och arbeta med det.

Hur långt vill du nå inom politiken?

– Jag ser politik som en hobby, och jag är engagerad för att jag känner att jag får ut nåt av det. Just nu älskar jag det, men jag vet inte var jag är om tio år. Jag tar det som det kommer.

– Jag har varit aktivt i Grön ungdom i snart två år, och suttit på olika förtroendeposter i olika styrelser. Men jag tror att jag blev invald för att jag har arbetat med en antirasistisk satsning för vår organisation, där jag vill förbättra arbetet med interna och externa strukturer, men också politiken.

Vem är Aida Badeli?

– Jag är tjej som alltid haft starka åsikter och som vill förändra samhället. Jag vill ha en rättvis och jämställd värld och det kan jag uppnå genom att vara politiskt aktiv. Jag kommer ursprungligen från Göteborg, men flyttade till Karlstad i höstas för att plugga politices kandidatprogrammet på universitetet.

Vilka frågor brinner du för?

– Jag brinner för diskrimineringsfrågor. Vi i Grön ungdom har tagit fram ett nytt politiskt program, där jag har arbetet med lika möjligheter-kapitlet. Och det har fått mig att inse att jag brinner för de här frågorna och vill fortsätta arbeta med dem.

Vad hoppas du kunna uträtta i förbundsstyrelsen?

– Jag har målbilden att alla i organisationen ska kunna känna sig representerade. Och när man går på sitt första möte ska man känna att man kan påverka, vem man än är.

Hur länge kommer du sitta i styrelsen?

– Man blir vald på ett år, men på varje riksårsmöte kan man välja att kandidera om. Så det är upp till medlemmarna om jag får förtroende, men jag skulle vilja sitta fram till valet 2018 och arbeta med det.

Hur långt vill du nå inom politiken?

– Jag ser politik som en hobby, och jag är engagerad för att jag känner att jag får ut nåt av det. Just nu älskar jag det, men jag vet inte var jag är om tio år. Jag tar det som det kommer.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.