2016-02-09 20:16

2016-02-09 20:16

Spännande och jämnt avgörande i Vi i femman

KARLSTAD: Direktsänd Värmlandsfinal

Herrhagsskolan i Karlstad blev på tisdagskvällen Värmlandsmästare i den klassiska frågetävlingen Vi i femman.

Tisdagens lokala länsfinal direktsändes från Sveriges radio P4 Värmlands studio, på just Herrhagen i Karlstad. Några frågor om hemmastadsdelen som draghjälp åt de tävlande från Herrhagsskolan var det dock inte tal om. Nej, i populära frågetävlingen Vi i femman, som nu körs för 53:e året i rad, är det allmänbildning och snabba svar som gäller.

Och en riktigt spännande match blev det! Halvvägs in i programmet stod det lika mellan de tävlande Lova Hjerdt och Melker Westin, Herrhagsskolan 5A och Ella Johansson och Jannis Traulsen, Skivedsskolan 5A. Men till slut tog Karlstadsklassen hem segern med siffrorna 35-32.

– Drömmen är nu att få åka till TV-finalen i Malmö!

Men först måste kvaltävlingen nu på torsdag, klaras av.

Tisdagens lokala länsfinal direktsändes från Sveriges radio P4 Värmlands studio, på just Herrhagen i Karlstad. Några frågor om hemmastadsdelen som draghjälp åt de tävlande från Herrhagsskolan var det dock inte tal om. Nej, i populära frågetävlingen Vi i femman, som nu körs för 53:e året i rad, är det allmänbildning och snabba svar som gäller.

Och en riktigt spännande match blev det! Halvvägs in i programmet stod det lika mellan de tävlande Lova Hjerdt och Melker Westin, Herrhagsskolan 5A och Ella Johansson och Jannis Traulsen, Skivedsskolan 5A. Men till slut tog Karlstadsklassen hem segern med siffrorna 35-32.

– Drömmen är nu att få åka till TV-finalen i Malmö!

Men först måste kvaltävlingen nu på torsdag, klaras av.