2016-02-09 16:23

2016-02-09 16:31

Fortsatt uppåt för flyget

KARLSTAD: Allt fler passagerare

Allt fler passagerare väljer att resa från och till Karlstads flygplats. Totalt ökade antalet passagerare med tolv procent förra året, utrikespassagerarna med 17 procent. Och ökningen fortsatte även i januari i år.

Den kommersiella flygtrafiken i Sverige ökade förra året med 3,7 procent räknat som antal passagerare. Men utvecklingen är väldigt olika för de 37 flygplatserna. Det visar en granskning av statistiken som Karlstad Airport, det företag som driver Karlstads flygplats, har gjort.

Enligt ett pressmeddelande från företaget är det bara hälften av flygplatserna som kan uppvisa en ökning och Karlstads flygplats är alltså en av dem. Totalsiffran för Karlstad blev en ökning med tolv procent och för utrikestrafiken med 17 procent.

– Nextjet ökade från tre dagliga turer till Arlanda till fem och det har bidragit till vår positiva passagerarutveckling totalt under förra året, säger företagets vd Peter Landmark enligt ett pressmeddelande.

Om utrikestrafiken säger han så här:

Frankfurtlinjen

– Det beror i första hand på vår Frankfurtlinje som går mycket bra och där både näringslivet och privata resenärer nu börjar hitta linjen som är ett smidigt sätt att snabbt ta sig ut i Europa och övriga världen från Karlstad.

Och trafikökningen fortsätter.

– I januari hade vi en passagerarökning med totalt 17 procent jämfört med samma månad förra året, säger Landmark enligt samma pressmeddelande.

Statistiken kommer från Transportstyrelsen. Av den framgår också att Karlstads flygplats nu är något större än Örebro flygplats. Karlstad hade 2015 93 517 passagerare, en ökning med 1 203. Örebro hade 93 395 passagerare, en minskning med 2 661.

Den kommersiella flygtrafiken i Sverige ökade förra året med 3,7 procent räknat som antal passagerare. Men utvecklingen är väldigt olika för de 37 flygplatserna. Det visar en granskning av statistiken som Karlstad Airport, det företag som driver Karlstads flygplats, har gjort.

Enligt ett pressmeddelande från företaget är det bara hälften av flygplatserna som kan uppvisa en ökning och Karlstads flygplats är alltså en av dem. Totalsiffran för Karlstad blev en ökning med tolv procent och för utrikestrafiken med 17 procent.

– Nextjet ökade från tre dagliga turer till Arlanda till fem och det har bidragit till vår positiva passagerarutveckling totalt under förra året, säger företagets vd Peter Landmark enligt ett pressmeddelande.

Om utrikestrafiken säger han så här:

Frankfurtlinjen

– Det beror i första hand på vår Frankfurtlinje som går mycket bra och där både näringslivet och privata resenärer nu börjar hitta linjen som är ett smidigt sätt att snabbt ta sig ut i Europa och övriga världen från Karlstad.

Och trafikökningen fortsätter.

– I januari hade vi en passagerarökning med totalt 17 procent jämfört med samma månad förra året, säger Landmark enligt samma pressmeddelande.

Statistiken kommer från Transportstyrelsen. Av den framgår också att Karlstads flygplats nu är något större än Örebro flygplats. Karlstad hade 2015 93 517 passagerare, en ökning med 1 203. Örebro hade 93 395 passagerare, en minskning med 2 661.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.