2016-01-27 17:43

2016-01-27 17:45

Dramatik i villaområde

KARLSTAD: Varg (?) slog rådjur

På tisdagskvällen sprang en ung man på ett till synes nyrivet rådjur när han rastade sin hund bara några hundra meter från de närmaste villorna på Henstad i Karlstad.

Mannen rastade sin hund i I2-skogen alldeles norr om villaområdet Henstad i Karlstad.

– Det finns en informationstavla om friluftsområdet, berättade han när han senare ringde NWT och berättade om det dramatiska mötet.

– Strax intill tavlan låg ett rivet rådjur. Huvudet och ett ben var avbitet.

Den unge mannen berättar också att hans hund blev rädd och helst ville gå bakom sin husse. Själv tror han att det var en varg som slagit rådjuret och att det hade hänt alldeles innan han och hunden kom dit. Vargen blev kanske avbruten i sin gärning.

NWT berättade så sent som för ett par veckor sedan om en varg som redan i november hade blivit sedd i anslutning till motionsspåret alldeles norr om stadsdelen Rud. Iakttagelserna gjordes av två olika personer två dagar i rad.

Mannen rastade sin hund i I2-skogen alldeles norr om villaområdet Henstad i Karlstad.

– Det finns en informationstavla om friluftsområdet, berättade han när han senare ringde NWT och berättade om det dramatiska mötet.

– Strax intill tavlan låg ett rivet rådjur. Huvudet och ett ben var avbitet.

Den unge mannen berättar också att hans hund blev rädd och helst ville gå bakom sin husse. Själv tror han att det var en varg som slagit rådjuret och att det hade hänt alldeles innan han och hunden kom dit. Vargen blev kanske avbruten i sin gärning.

NWT berättade så sent som för ett par veckor sedan om en varg som redan i november hade blivit sedd i anslutning till motionsspåret alldeles norr om stadsdelen Rud. Iakttagelserna gjordes av två olika personer två dagar i rad.