2016-01-21 14:08

2016-01-21 14:08

Sporthall får läktare

KARLSTAD: Nya hallen vid Mariebergsskolan anpassas för föreningsverksamhet

Den nya sporthallen som ska byggas vid Mariebergsskolan ska anpassas för föreningsverksamhet.Det innebär att hallen bland annat får en läktare med plats för cirka 120 personer och servering.

Planeringen för den nya sporthallen vid Mariebergsskolan nära Mariebergs IP har pågått sedan 2014. Kultur- och fritidsförvaltningen har flera gånger poängterat behovet av att den nya fullmåttshallen ska anpassas för föreningsverksamhet efter skoltid.

– Detta blev ännu tydligare i samband med ett möte som hölls med klubbarna i höstas. En utredning visar att det skulle kosta 2,6 miljoner kronor att anpassa hallen med bland annat en läktare med plats för cirka 120 personer, enkel servering, domarrum och förrådsutrymmen, säger Anders Holmquist, utvecklingschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

På onsdagen beslutade dess nämnd att stå för den kostnaden. Totalt innebär det att sporthallen som ska stå klar 2017 kommer att kosta 31,6 miljoner kronor.

Tanken är att även de nya hallarna vid Västerstrandsskolan och Hultsbergsskolan ska får samma standard som den vid Mariebergsskolan.

Planeringen för den nya sporthallen vid Mariebergsskolan nära Mariebergs IP har pågått sedan 2014. Kultur- och fritidsförvaltningen har flera gånger poängterat behovet av att den nya fullmåttshallen ska anpassas för föreningsverksamhet efter skoltid.

– Detta blev ännu tydligare i samband med ett möte som hölls med klubbarna i höstas. En utredning visar att det skulle kosta 2,6 miljoner kronor att anpassa hallen med bland annat en läktare med plats för cirka 120 personer, enkel servering, domarrum och förrådsutrymmen, säger Anders Holmquist, utvecklingschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

På onsdagen beslutade dess nämnd att stå för den kostnaden. Totalt innebär det att sporthallen som ska stå klar 2017 kommer att kosta 31,6 miljoner kronor.

Tanken är att även de nya hallarna vid Västerstrandsskolan och Hultsbergsskolan ska får samma standard som den vid Mariebergsskolan.