2016-01-13 16:32

2016-01-13 16:54

Kvarnbergets blickfång är sålt

KARLSTAD: Nya ägarna har fått tillgång till huset

Den lilla gröna villan sammanbyggt med det röda åttkantiga huset är nu sålt. Men säljarna fick vänta länge. Och backa en halv miljon från utgångspriset.

Den 29 augusti 2014 lades det unika hopbyggda huset på Kvarnberget ut till försäljning hos Svensk fastighetsförmedling. Prislappen var 4 950 000 kronor.

En dryg månad senare gjorde NWT ett hemma-hos-reportage i huset hos paret Anders och Barbro Järliden. De har ägt det gröna huset sedan mitten av 1980-talet och Anders ritade senare den röda åttkantiga delen, inspirerat av den gamla gasklockan som stod på platsen och revs på 1970-talet.

En del av det gröna lilla huset kan vara så gammal som från 1700-talet. Resterande byggdes efter den stora branden i Kalstad 1865. Det röda är en tillbyggnad från 1998. Tillsammans har huset en yta på 183 kvadratmeter.

Gammal stil i ny design

Det tillbyggda huset är ett av Karlstads mest iögonfallande där det ligger omgärdat av höghus åt ena hållet, blickande ut över Kvarnbergsparken och utsikten in mot stan.

Men försäljningen dröjde och den 28 mars 2015 byttes till nya mäklare, Husman Hagberg. Då till ett utgångspris på 5 250 000 kronor. I början av hösten 2015 dök de rätta köparna upp som den 17 december fick tillgång till sitt nya hus.

Varför var det så svårsålt?

– Det är ett speciellt hus, unikt som byggnad i ett så centralt läge. Det här var tiden det tog att invänta de rätta köparna som både gillar huset och har ekonomi till det. Och det har vi verkligen hittat tycker både vi och säljarna. Alla verkar glada och nöjda, säger Linda Nirs på Husman Hagberg i Karlstad.

Priset blev 4 750 000 kronor, en halv miljon back. Är ni nöjda med det?

– Det är svårt att hamna precis rätt med utgångspris på den här typen av hus. Jag upplever inte att man gick en halv miljon back. Försäljningssumman slutade på 4 750 000 kronor och vi är nöjda med hela försäljningen, fortsätter hon.

Den 29 augusti 2014 lades det unika hopbyggda huset på Kvarnberget ut till försäljning hos Svensk fastighetsförmedling. Prislappen var 4 950 000 kronor.

En dryg månad senare gjorde NWT ett hemma-hos-reportage i huset hos paret Anders och Barbro Järliden. De har ägt det gröna huset sedan mitten av 1980-talet och Anders ritade senare den röda åttkantiga delen, inspirerat av den gamla gasklockan som stod på platsen och revs på 1970-talet.

En del av det gröna lilla huset kan vara så gammal som från 1700-talet. Resterande byggdes efter den stora branden i Kalstad 1865. Det röda är en tillbyggnad från 1998. Tillsammans har huset en yta på 183 kvadratmeter.

Gammal stil i ny design

Det tillbyggda huset är ett av Karlstads mest iögonfallande där det ligger omgärdat av höghus åt ena hållet, blickande ut över Kvarnbergsparken och utsikten in mot stan.

Men försäljningen dröjde och den 28 mars 2015 byttes till nya mäklare, Husman Hagberg. Då till ett utgångspris på 5 250 000 kronor. I början av hösten 2015 dök de rätta köparna upp som den 17 december fick tillgång till sitt nya hus.

Varför var det så svårsålt?

– Det är ett speciellt hus, unikt som byggnad i ett så centralt läge. Det här var tiden det tog att invänta de rätta köparna som både gillar huset och har ekonomi till det. Och det har vi verkligen hittat tycker både vi och säljarna. Alla verkar glada och nöjda, säger Linda Nirs på Husman Hagberg i Karlstad.

Priset blev 4 750 000 kronor, en halv miljon back. Är ni nöjda med det?

– Det är svårt att hamna precis rätt med utgångspris på den här typen av hus. Jag upplever inte att man gick en halv miljon back. Försäljningssumman slutade på 4 750 000 kronor och vi är nöjda med hela försäljningen, fortsätter hon.