2016-01-12 16:48

2016-01-12 16:48

Startar mötesplats för funktionshindrade

Hallå där...

...Magnus Skoglund som planerar för att starta en mötesplats på nätet; Funkisliv.se där människor med funktionsnedsättning enkelt ska kunna se vilka aktiviteter och idrotter som finns att söka sig till i regionen.

När öppnar den här sidan?

– Det är inte förrän 1 maj. Det kostar en del så jag får gå ut och leta sponsorer. Jag klara inte detta själv, jag betalar hemsidan med egna medel och så ska den programmeras. Och sen behöver hjälp av olika ledare och föreningar.

Hur kom du på idén?

– Jag har en bakgrund inom handikappidrotten sedan många år, bland annat som projektledare i Solstadens basket där jag haft ett lag för rullstolsbasket och ett lag där alla har Downs syndrom. Jag har ju pratat med folk i tio års tid och förstått att när man är nyskadad eller är tolv år och blivit drabbad av funktionsnedsättning är det många som lätt faller in i passivitet. Det kan vara ett svårt steg för många att ringa till exempelvis en förening och fråga ” var har ni för aktivitet för mig” och det kanske kan vara svårt att hitta personer att prata med som är i samma situation och då tänkte jag att man kanske kan slå ihop det här och starta ett community där man kan träffa kamrater och diskutera allt möjligt.

Hur kan föreningar medverka?

– Jag tänkte jobba proaktivt genom att jag tar kontakt med föreningarna i förväg i Värmland och frågar vad de kan erbjuda. Om de inte har något så kanske jag kan vara en slags katalysator och få i gång något. Det är grundtanken sen får vi se om det funkar, det har jag ingen aning om men jag hoppas att det kan ge en snöbollseffekt, det hade varit väldigt roligt.

När öppnar den här sidan?

– Det är inte förrän 1 maj. Det kostar en del så jag får gå ut och leta sponsorer. Jag klara inte detta själv, jag betalar hemsidan med egna medel och så ska den programmeras. Och sen behöver hjälp av olika ledare och föreningar.

Hur kom du på idén?

– Jag har en bakgrund inom handikappidrotten sedan många år, bland annat som projektledare i Solstadens basket där jag haft ett lag för rullstolsbasket och ett lag där alla har Downs syndrom. Jag har ju pratat med folk i tio års tid och förstått att när man är nyskadad eller är tolv år och blivit drabbad av funktionsnedsättning är det många som lätt faller in i passivitet. Det kan vara ett svårt steg för många att ringa till exempelvis en förening och fråga ” var har ni för aktivitet för mig” och det kanske kan vara svårt att hitta personer att prata med som är i samma situation och då tänkte jag att man kanske kan slå ihop det här och starta ett community där man kan träffa kamrater och diskutera allt möjligt.

Hur kan föreningar medverka?

– Jag tänkte jobba proaktivt genom att jag tar kontakt med föreningarna i förväg i Värmland och frågar vad de kan erbjuda. Om de inte har något så kanske jag kan vara en slags katalysator och få i gång något. Det är grundtanken sen får vi se om det funkar, det har jag ingen aning om men jag hoppas att det kan ge en snöbollseffekt, det hade varit väldigt roligt.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.