2016-01-12 21:44

2016-01-12 21:46

Per-Inge Lidén (MP) ifrågasätter polisens anklagelser

KARLSTAD

Per-Inge Lidén, kommunalråd och språkrör för Miljöpartiet i Karlstad, ifrågasätter polisens anklagelser gällande de ofredanden mot flickor som ska ha skett i bland annat Karlstad.

Så här skriver han på sin Facebooksida:

”Polisens presstalesman i Karlstad, Tommy Lindh, anklagar i dagens NWT och VF ensamkommande pojkar i Karlstad för att ha ofredat flickor på nyårsafton. Det är en grov anklagelse mot en liten grupp pojkar.

Är det lagligt att peka ut en grupp som kriminella på detta vis? Finns det bevis för att det var denna grupp? Är någon lagförd? Vad hade hänt om han pekat ut ex högstadiepojkar från en namngiven ort i Värmland. Och varför har i så fall inte polisen intet kontaktat oss som ansvarar för pojkarna på Karlstads HVB-hem? Man har ju haft tolv dagar på sig att göra det?”

Så här skriver han på sin Facebooksida:

”Polisens presstalesman i Karlstad, Tommy Lindh, anklagar i dagens NWT och VF ensamkommande pojkar i Karlstad för att ha ofredat flickor på nyårsafton. Det är en grov anklagelse mot en liten grupp pojkar.

Är det lagligt att peka ut en grupp som kriminella på detta vis? Finns det bevis för att det var denna grupp? Är någon lagförd? Vad hade hänt om han pekat ut ex högstadiepojkar från en namngiven ort i Värmland. Och varför har i så fall inte polisen intet kontaktat oss som ansvarar för pojkarna på Karlstads HVB-hem? Man har ju haft tolv dagar på sig att göra det?”