2016-01-09 16:45

2016-01-09 16:50

Populärt disco på skridskor

MARIEBERGSSKOGEN: Många var sugna på isdans

Trots ett ymnigt snöfall och råkyla vällde det in barn i Mariebergsparken på lördagseftermiddagen. Det var ju dags för skridskodisco.

Konceptet är enkelt. Vid ena änden av skridskobanan, som är öppen dagligen annars också, fanns en ljusramp med kulörta, blinkade lampor utplacerad, och ur högtalarna dunkade hits med artister som Eric Saade och Avicii. Och tadaa! Det blev skridskodisco.

Evenemanget har lockat storpublik de gånger det arrangerats tidigare, och även i år var många – både stora och små – sugna på blandningen av klassisk vintersport och lördagsnöje.

Två av besökarna var kompisarna Mira Lettenström och Hanna Hedelin, båda sex år, som såg fram emot lite isdans.

– Vet du! Jag var här förra året också, men då fick jag åka och hålla i en pingvin för jag kunde inte åka så bra. Men i dag när jag kom så bara poff! Nu kan jag åka, berättade Hanna exalterat.

Lite längre bort kämpade Kevin Danielsson, fem år, likt Bambi på hal is, med att få ordning på balansen på de smala skridskoskären. Han var dock strålande glad och hade kul. Självförtroendet var det heller inget fel på, och att tro på sig själv gör ju, som bekant, halva jobbet.

Är du bra på att åka skridskor Kevin?

– Ja, blev det omedelbara svaret.

Konceptet är enkelt. Vid ena änden av skridskobanan, som är öppen dagligen annars också, fanns en ljusramp med kulörta, blinkade lampor utplacerad, och ur högtalarna dunkade hits med artister som Eric Saade och Avicii. Och tadaa! Det blev skridskodisco.

Evenemanget har lockat storpublik de gånger det arrangerats tidigare, och även i år var många – både stora och små – sugna på blandningen av klassisk vintersport och lördagsnöje.

Två av besökarna var kompisarna Mira Lettenström och Hanna Hedelin, båda sex år, som såg fram emot lite isdans.

– Vet du! Jag var här förra året också, men då fick jag åka och hålla i en pingvin för jag kunde inte åka så bra. Men i dag när jag kom så bara poff! Nu kan jag åka, berättade Hanna exalterat.

Lite längre bort kämpade Kevin Danielsson, fem år, likt Bambi på hal is, med att få ordning på balansen på de smala skridskoskären. Han var dock strålande glad och hade kul. Självförtroendet var det heller inget fel på, och att tro på sig själv gör ju, som bekant, halva jobbet.

Är du bra på att åka skridskor Kevin?

– Ja, blev det omedelbara svaret.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.