2016-01-08 15:42

2016-01-08 15:42

Hur känns det?

HALLÅ DÄR...

...Gunilla Nilsson, 50 år från Arvika. Du tillträder den 29 mars som ny personaldirektör i Karlstads kommun och får det övergripande ansvaret för personalfrågor rörande 7 000 medarbetare.

– Det känns jättebra. Både roligt och utmanande.

Du jobbar sedan åtta år tillbaka som personalchef i Arvika kommun; hur kom det sig att du sökte nytt jobb?

– Jag upplever Karlstads kommun som professionell, framåt och utvecklingsinriktad, och skulle jag byta jobb så var det den här tjänsten, just i Karlstad, som jag kunde tänka mig att söka.

Vad har du gjort tidigare i ditt yrkesverksamma liv?

– Jag har faktiskt främst jobbat mycket med personalfrågor, både inom landsting och inom andra kommuner. Det är det jag brinner för.

Vad ser du mest fram emot med ditt nya jobb?

– Jag ser fram emot att få bli en del av en spännande, större organisation och mer strategiskt arbete. Det blir allt svårare att locka personal till kommunerna, och jag ser fram emot att få vara med och bidra till att Karlstad fortsätter att utvecklas som en attraktiv arbetsgivare. Men allra först ska jag lära känna den nya organisationen.

Vad kommer du att sakna från ditt gamla jobb?

– Människorna. Arvika kommun har varit en väldigt bra arbetsgivare som låtit mig utvecklas och få prova nya saker. Det är med blandade känslor jag går vidare. Det är självklart en sorg också att lämna ett bra jobb.

Du bor i dag i Arvika; kommer du att flytta till Karlstad?

– Åtminstone inte till en början. Jag har dock en dotter som bor i stan, så jag har någonstans att övernatta.

Till sist; vad får du för lön som ny personaldirektör i Karlstads kommun?

– Jag får 80 000 kronor i månaden.

Lycka till med nya jobbet Gunilla!

– Tack.

– Det känns jättebra. Både roligt och utmanande.

Du jobbar sedan åtta år tillbaka som personalchef i Arvika kommun; hur kom det sig att du sökte nytt jobb?

– Jag upplever Karlstads kommun som professionell, framåt och utvecklingsinriktad, och skulle jag byta jobb så var det den här tjänsten, just i Karlstad, som jag kunde tänka mig att söka.

Vad har du gjort tidigare i ditt yrkesverksamma liv?

– Jag har faktiskt främst jobbat mycket med personalfrågor, både inom landsting och inom andra kommuner. Det är det jag brinner för.

Vad ser du mest fram emot med ditt nya jobb?

– Jag ser fram emot att få bli en del av en spännande, större organisation och mer strategiskt arbete. Det blir allt svårare att locka personal till kommunerna, och jag ser fram emot att få vara med och bidra till att Karlstad fortsätter att utvecklas som en attraktiv arbetsgivare. Men allra först ska jag lära känna den nya organisationen.

Vad kommer du att sakna från ditt gamla jobb?

– Människorna. Arvika kommun har varit en väldigt bra arbetsgivare som låtit mig utvecklas och få prova nya saker. Det är med blandade känslor jag går vidare. Det är självklart en sorg också att lämna ett bra jobb.

Du bor i dag i Arvika; kommer du att flytta till Karlstad?

– Åtminstone inte till en början. Jag har dock en dotter som bor i stan, så jag har någonstans att övernatta.

Till sist; vad får du för lön som ny personaldirektör i Karlstads kommun?

– Jag får 80 000 kronor i månaden.

Lycka till med nya jobbet Gunilla!

– Tack.