2015-12-30 16:42

2015-12-30 16:42

Behandling mot skallskada dröjde

KARLSTAD

En då 62-årig kvinna sökte till vårdcentralen Gripen i Karlstad i mars 2013. Hon hade huvudvärk efter att ha fallit och slagit sig. Hon fick remiss för en datortomografi av hjärnan, men det bedömdes inte som akut.

Senare blev kvinnan akut sjuk och det visade sig att hon hade en blödning under skallbenet och hon opererades på Centralsjukhuset i Karlstad.

Kvinna har ständig huvudvärk efter skadan.

Ärendet anmäldes till IVO, Inspektionen för vård och omsorg, som i sitt beslut riktar kritik mot den behandling kvinnan fått och menar att hon utsattes för en säkerhetsrisk när hon inte fick någon akut remiss.

 

Senare blev kvinnan akut sjuk och det visade sig att hon hade en blödning under skallbenet och hon opererades på Centralsjukhuset i Karlstad.

Kvinna har ständig huvudvärk efter skadan.

Ärendet anmäldes till IVO, Inspektionen för vård och omsorg, som i sitt beslut riktar kritik mot den behandling kvinnan fått och menar att hon utsattes för en säkerhetsrisk när hon inte fick någon akut remiss.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.