2015-12-18 19:20

2015-12-18 19:20

Ett rum för de minsta

KARLSTAD: Nytt familjerum på Bergvik

På torsdagen slog Bergviks Köpcentrum upp portarna för sitt nya familjerum. Där föräldrar och barn kan få vara lite för sig själva.

– Vi har många butiker här på Bergvik och våra kunder brukar stanna här en stund, och vi vill erbjuda den bästa servicen för dem, säger Ida Svensson, centrumchef på Bergvik Köpcentrum.

Amma i enskilt rum

I det nya rummet som är tänkt som en plats där man i lugn och ro kan se till så sin bebis utför sina behov är inrett i färgglada färger. Här finns skötbord, mikrovågsugnar och lite leksaker. Det finns även två toaletter, skötbord och sköna fåtöljer och ammningskuddar.

– Familjer är väldligt viktiga för oss och familjerummet är för alla, mammor, pappor, syskon, mor- och farföräldrar. Här kommer man kunna byta blöja och se till så de yngsta besökarna får mat. Det finns lite leksaker här men detta är inte tänkt som ett lekrum, säger Ida.

Några som ville testa det nya rummet var Marie Karlsson och dottern Mathilda Westling, 16 månader.

– Det är jättebra att de har gjort det här rummet så man kan få lite lugn och ro. Sen är det jättefräscht, färgglatt och lockande. Och jag tycker det är bra att det är så stort så man kommer in med vagnen smidigt och att det finns möjlighet för syskon att leka lite under tiden, säger Marie.

Väldigt populärt

Och redan ett dygn efter invigningen är rummet väldigt populärt.

– Jag var inne här fem gånger den första dagen och alla gånger var det någon här. Vi har även fått väldigt mycket positiv respons på vår Facebooksida, säger Ida Svensson centrum chef.

Planerar ett lekrum

Familjerummet är bara början på köpcentrumets planer för att satsa på familjer.

– Vi har fått önskemål om att många vill ha ett lekrum och vi jobbar med att försöka möta våra kundes önskemål även där, säger Ida.

– Vi har många butiker här på Bergvik och våra kunder brukar stanna här en stund, och vi vill erbjuda den bästa servicen för dem, säger Ida Svensson, centrumchef på Bergvik Köpcentrum.

Amma i enskilt rum

I det nya rummet som är tänkt som en plats där man i lugn och ro kan se till så sin bebis utför sina behov är inrett i färgglada färger. Här finns skötbord, mikrovågsugnar och lite leksaker. Det finns även två toaletter, skötbord och sköna fåtöljer och ammningskuddar.

– Familjer är väldligt viktiga för oss och familjerummet är för alla, mammor, pappor, syskon, mor- och farföräldrar. Här kommer man kunna byta blöja och se till så de yngsta besökarna får mat. Det finns lite leksaker här men detta är inte tänkt som ett lekrum, säger Ida.

Några som ville testa det nya rummet var Marie Karlsson och dottern Mathilda Westling, 16 månader.

– Det är jättebra att de har gjort det här rummet så man kan få lite lugn och ro. Sen är det jättefräscht, färgglatt och lockande. Och jag tycker det är bra att det är så stort så man kommer in med vagnen smidigt och att det finns möjlighet för syskon att leka lite under tiden, säger Marie.

Väldigt populärt

Och redan ett dygn efter invigningen är rummet väldigt populärt.

– Jag var inne här fem gånger den första dagen och alla gånger var det någon här. Vi har även fått väldigt mycket positiv respons på vår Facebooksida, säger Ida Svensson centrum chef.

Planerar ett lekrum

Familjerummet är bara början på köpcentrumets planer för att satsa på familjer.

– Vi har fått önskemål om att många vill ha ett lekrum och vi jobbar med att försöka möta våra kundes önskemål även där, säger Ida.

  • Joanna Halvardsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.