2015-12-16 19:17

2015-12-16 19:17

Står intressenterna i kö för att köpa vindkraftparken?

HALLÅ DÄR...

...Mats Enmark, vd i Vindpark Vänern Kraft AB.

– Haha, det är svårt att spekulera i hur stort intresset är.

Kommunstyrelsen i Karlstad vill reparera de två stillastående verken och sedan sälja de fem kommunalt ägda verken. Hammarö kommun antas ha samma uppfattning. Formellt måste också kommunfullmäktigeförsamlingarna i båda kommunerna senare fatta samma beslut.

Tror du någon är intresserad?

– Vi har inte varit ute och sonderat marknaden. Det har tagits väldigt få nya investeringsbeslut i vindkraft den senaste tiden och det har heller inte gjorts många affärer där vindkraftverk sålts och fått nya ägare.

Är energibolagen intresserade?

– Det är snarare andra investerade som köper vindkraft i dag. Men de vill ha färdiga lösningar med serviceavtal och garantier på en stadig avkastning över tid. Och det är väl kanske inte något som vi har lyckats prestera.

Går det att sälja vindkraftparken på Gässlingegrundet?

– Vi ska göra ett försök, jag vill inte säga att det är omöjligt. Men först måste vi på tag på materiel och personal och en båt så att vi kan reparera de trasiga verken. Det är jag inte säker på att vi hinner med under 2016.

– Haha, det är svårt att spekulera i hur stort intresset är.

Kommunstyrelsen i Karlstad vill reparera de två stillastående verken och sedan sälja de fem kommunalt ägda verken. Hammarö kommun antas ha samma uppfattning. Formellt måste också kommunfullmäktigeförsamlingarna i båda kommunerna senare fatta samma beslut.

Tror du någon är intresserad?

– Vi har inte varit ute och sonderat marknaden. Det har tagits väldigt få nya investeringsbeslut i vindkraft den senaste tiden och det har heller inte gjorts många affärer där vindkraftverk sålts och fått nya ägare.

Är energibolagen intresserade?

– Det är snarare andra investerade som köper vindkraft i dag. Men de vill ha färdiga lösningar med serviceavtal och garantier på en stadig avkastning över tid. Och det är väl kanske inte något som vi har lyckats prestera.

Går det att sälja vindkraftparken på Gässlingegrundet?

– Vi ska göra ett försök, jag vill inte säga att det är omöjligt. Men först måste vi på tag på materiel och personal och en båt så att vi kan reparera de trasiga verken. Det är jag inte säker på att vi hinner med under 2016.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.