2015-12-16 17:34

2015-12-16 17:34

Klubbat i stadsbyggnadsnämnden

KLUBBAT: Stadsbyggnadsnämnden, Karlstad

Bygglov för 464 bostäder

På onsdagens stadsbyggnadsnämnd klubbades bygglov för hela 464 nya bostäder. Det handlar om 221 hyresrätter på Rudsberget (NCC housing), 122 studentlägenheter på Kronoparken (Lönnen fastigheter), 64 bostadsrätter vid Kanikenäsbanken (Peab), 32 hyresrätter Drottninggatan 1 och 22 lägenheter på Östra Kyrkogatan (Ciab).

Det innebär att nämnden gett bygglov för 1 067 nya bostäder under 2015 jämfört med 383 under 2014, vilket troligen är rekord.

Fastighetsägare fick vite

En ägare till ett flerfamiljshus i Karlstad ska betala 75 000 kronor i vite. Anledningen är att fastighetsägaren trots flera påstötningar inte har åtgärdat fläktsystemet i huset. Redan tidigare har kommunen hotat med vite, men nu verkställdes det.

Bygglov för Västerstrandsskolan

Om- och tillbyggnaden av Västerstrandsskolan fick bygglov efter full enighet i nämnden. Projektet har kritiserats av en föräldraförening, men nämnden anser sig nu ha tillräckligt med information om ytorna utomhus och antalet elever under de kommande åren.

Får betala 30 000 kronor för svartbygge

Stadsbyggnadsnämnden har beslutat att en villaägare i Karlstad ska betala 30 000 kronor i vite eftersom denne har byggt om ett kulturhistoriskt värdefullt hus utan att ha bygglov. Bygglov gavs i efterhand.

Startar planarbete för Månsgården

Arbetet med den nya detaljplanen för Månsgården vid Bergvik där Olav Thon-gruppen ska etablera ny volymhandel ska påbörjas under första kvartalet 2016. Ungefär ett år senare ska planen stå klar.

Bygglov för 464 bostäder

På onsdagens stadsbyggnadsnämnd klubbades bygglov för hela 464 nya bostäder. Det handlar om 221 hyresrätter på Rudsberget (NCC housing), 122 studentlägenheter på Kronoparken (Lönnen fastigheter), 64 bostadsrätter vid Kanikenäsbanken (Peab), 32 hyresrätter Drottninggatan 1 och 22 lägenheter på Östra Kyrkogatan (Ciab).

Det innebär att nämnden gett bygglov för 1 067 nya bostäder under 2015 jämfört med 383 under 2014, vilket troligen är rekord.

Fastighetsägare fick vite

En ägare till ett flerfamiljshus i Karlstad ska betala 75 000 kronor i vite. Anledningen är att fastighetsägaren trots flera påstötningar inte har åtgärdat fläktsystemet i huset. Redan tidigare har kommunen hotat med vite, men nu verkställdes det.

Bygglov för Västerstrandsskolan

Om- och tillbyggnaden av Västerstrandsskolan fick bygglov efter full enighet i nämnden. Projektet har kritiserats av en föräldraförening, men nämnden anser sig nu ha tillräckligt med information om ytorna utomhus och antalet elever under de kommande åren.

Får betala 30 000 kronor för svartbygge

Stadsbyggnadsnämnden har beslutat att en villaägare i Karlstad ska betala 30 000 kronor i vite eftersom denne har byggt om ett kulturhistoriskt värdefullt hus utan att ha bygglov. Bygglov gavs i efterhand.

Startar planarbete för Månsgården

Arbetet med den nya detaljplanen för Månsgården vid Bergvik där Olav Thon-gruppen ska etablera ny volymhandel ska påbörjas under första kvartalet 2016. Ungefär ett år senare ska planen stå klar.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.