2015-12-16 13:06

2015-12-16 13:18

De får årets byggnadspris

KARLSTAD

Det blir Albèr fastigheter som årets byggnadspis av Karlstad kommun.

Det avslöjades på onsdagens möte med stadsbyggnadsnämnden.

Motiveringen till priser lyder:

"För ombyggnad av handels, kontor och parkeringsytor i kvarteret Duvan i Tingvallastaden. Den genomförda förvandlingen av den avvisande 1980-talsbebyggelsen till ett populärt och inbjudande kvarter med blandad användning är en inspiration för framtida projekt i den omgivande stadsmiljön som sätter människan i centrum.

– Jätteroligt. Det här är en stämpel på att vi har gjort någonting bra för staden, säger Albèr fastigheters delägare David Eriksson.

Det avslöjades på onsdagens möte med stadsbyggnadsnämnden.

Motiveringen till priser lyder:

"För ombyggnad av handels, kontor och parkeringsytor i kvarteret Duvan i Tingvallastaden. Den genomförda förvandlingen av den avvisande 1980-talsbebyggelsen till ett populärt och inbjudande kvarter med blandad användning är en inspiration för framtida projekt i den omgivande stadsmiljön som sätter människan i centrum.

– Jätteroligt. Det här är en stämpel på att vi har gjort någonting bra för staden, säger Albèr fastigheters delägare David Eriksson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.