2015-12-15 12:57

2015-12-15 22:09

Räknar inte med problem

KARLSTAD: Förberedelserna för problemtyngd Julgala igång

Det har stormat rejält kring Julgalan den senaste tiden. Men i Löfbergs arena i Karlstad pågår förberedelserna för fullt inför lördagens arrangemang.
– Vi utgår från att allt kommer att bli lika bra som i fjol.

Det säger Stefan Jonsson som är arenaansvarig i Karlstad.

– Vår roll i det här är att vi hyr ut lokalen och ser till att alla får mat och dryck i samband med showen. Just nu jobbar vi för fullt med att förbereda detta, säger Stefan Jonsson.

Vid fredagens arrangemang i Helsingborg gick det dock allt annat än bra: Galan kom att präglas av kaos med dålig logistik, långa köer och hundratals personer som fick vända i dörren trots att de hade köpt biljetter i förväg. Dessutom var det isande kallt i arenatältet.

Lovar värme

Från Löfbergs arena utlovas dock såväl värme som rutin på logistiken. Bokningsansvarig på Julgalan säger till NWT att problemen med överbokningarna i Helsingborg var helt oavsiktliga och berodde på ett tillfälligt fel i bokningssystemet.

Den lokala projektledaren i Helsingborg har polisanmält Julgalan Stockholm AB och ansvarsfrågan till kaoset ska nu utredas. Företaget är för övrigt under rekonstruktion, vilket ställt till en del problem för Julgalan med att få loss tillräckligt med likvida medel för förskottsbetalningar till artister och medarrangörer.

Backade ur

Detta ledde bland annat till att restaurangen till Julgalans torsdagsshow i Lidköping drog sig ur cateringuppdraget. Det finns även frågetecken kring om alkoholhanteringen har gått rätt till.

Men Örjan Lindgren, mat- och dryckesansvarig för Löfbergs arena i Karlstad, har inte nåtts av några oroande signaler inför lördagens show med Måns Zelmerlöw, Lena Philipsson, Miss Li, Ola Salo, Jill Johnson, Petter, Darin och Hasse Andersson.

– Nej, vi har inte nåtts av att det skulle vara problem med någonting. Vi jobbar på. Jag ser fram emot en lika fantastisk show som förra året, säger Örjan Lindgren.

 

Det säger Stefan Jonsson som är arenaansvarig i Karlstad.

– Vår roll i det här är att vi hyr ut lokalen och ser till att alla får mat och dryck i samband med showen. Just nu jobbar vi för fullt med att förbereda detta, säger Stefan Jonsson.

Vid fredagens arrangemang i Helsingborg gick det dock allt annat än bra: Galan kom att präglas av kaos med dålig logistik, långa köer och hundratals personer som fick vända i dörren trots att de hade köpt biljetter i förväg. Dessutom var det isande kallt i arenatältet.

Lovar värme

Från Löfbergs arena utlovas dock såväl värme som rutin på logistiken. Bokningsansvarig på Julgalan säger till NWT att problemen med överbokningarna i Helsingborg var helt oavsiktliga och berodde på ett tillfälligt fel i bokningssystemet.

Den lokala projektledaren i Helsingborg har polisanmält Julgalan Stockholm AB och ansvarsfrågan till kaoset ska nu utredas. Företaget är för övrigt under rekonstruktion, vilket ställt till en del problem för Julgalan med att få loss tillräckligt med likvida medel för förskottsbetalningar till artister och medarrangörer.

Backade ur

Detta ledde bland annat till att restaurangen till Julgalans torsdagsshow i Lidköping drog sig ur cateringuppdraget. Det finns även frågetecken kring om alkoholhanteringen har gått rätt till.

Men Örjan Lindgren, mat- och dryckesansvarig för Löfbergs arena i Karlstad, har inte nåtts av några oroande signaler inför lördagens show med Måns Zelmerlöw, Lena Philipsson, Miss Li, Ola Salo, Jill Johnson, Petter, Darin och Hasse Andersson.

– Nej, vi har inte nåtts av att det skulle vara problem med någonting. Vi jobbar på. Jag ser fram emot en lika fantastisk show som förra året, säger Örjan Lindgren.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.