2015-12-10 14:18

2015-12-10 14:18

"Ibland blir det lite rätt och lite fel"

HEDERSKULTUR: Niklas Wikström (L)

– Hertzöga är ju en förening som jobbar för att fler ska kunna delta och spela fotboll och det är ju positivt – vi skulle behöva fler som engagerar sig så! säger kommunalrådet Niklas Wikström (L) om kritiken mot att Multi kultiprojektet utsågs till Årets vardagshjältar.

Niklas Wikström är ordförande för Mångfaldsforum och träffar ofta människor som jobbar mot förtryck och våld i hederskulturer.

Tycker han att kritiken mot valet av vardagshjältar var oväntad?

– Jag håller helt med om att vi måste bli bättre på att se hederskulturer. Men för vissa av de här tjejerna vore ju alternativet att inte få vara med över huvud taget. Det är det som är så bedrövligt och därför vi måste jobba för att få bort hedersrelaterat förtryck. Men några quick fixes finns ju inte. Ibland blir det lite rätt och lite fel.

Niklas Wikström är ordförande för Mångfaldsforum och träffar ofta människor som jobbar mot förtryck och våld i hederskulturer.

Tycker han att kritiken mot valet av vardagshjältar var oväntad?

– Jag håller helt med om att vi måste bli bättre på att se hederskulturer. Men för vissa av de här tjejerna vore ju alternativet att inte få vara med över huvud taget. Det är det som är så bedrövligt och därför vi måste jobba för att få bort hedersrelaterat förtryck. Men några quick fixes finns ju inte. Ibland blir det lite rätt och lite fel.