2015-12-06 19:02

2015-12-06 19:02

Julmaten i fokus

KARLSTAD: "En fantastisk miljö"

En julmarknad av modell ”pop-up-store”.
Så kan man sammanfatta den nya matmarknaden på Kasernhöjden.

– Vi satt och funderade på vad vi kunde göra med den här lilla bakgården, säger Mattias Dröschmeister som driver Artisan Bread.

Valet föll på en matmarknad, med inriktning på närproducerat och vad som finns på julbordet. Premiären gick av stapeln i lördags.

– Det är som en liten ”Smaka på Värmland” med julmat.

Det hela är ett samarbete med grannen Wermlands byggnadsgille och Skafferi Värmland, där Michael Samstorp jobbar.

– Det här är en fantastisk miljö och aktörerna här tänker som vi, så det föll sig naturligt.

Ytterligare två lördagar kommer att vigas åt marknaden. Kommande helg finns bland annat kafferostaren Per Nordby (”känd” från NWT:s Helgbilaga) på plats för att prata kaffe och hålla i en liten provning.

– Vi satt och funderade på vad vi kunde göra med den här lilla bakgården, säger Mattias Dröschmeister som driver Artisan Bread.

Valet föll på en matmarknad, med inriktning på närproducerat och vad som finns på julbordet. Premiären gick av stapeln i lördags.

– Det är som en liten ”Smaka på Värmland” med julmat.

Det hela är ett samarbete med grannen Wermlands byggnadsgille och Skafferi Värmland, där Michael Samstorp jobbar.

– Det här är en fantastisk miljö och aktörerna här tänker som vi, så det föll sig naturligt.

Ytterligare två lördagar kommer att vigas åt marknaden. Kommande helg finns bland annat kafferostaren Per Nordby (”känd” från NWT:s Helgbilaga) på plats för att prata kaffe och hålla i en liten provning.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.