2015-12-03 11:34

2015-12-03 11:50

Många vill vara med och döpa bussarna

KARLSTAD: Förslagen strömmar in

66 stycken. Så många förslag trillade in på NWT:s Facebooksida efter tisdagens artikel om de 62 namnlösa stadsbussarna som nu ska döpas efter Karlstads- och Värmlandsprofiler.
– Det här engagerar, säger Robert Sahlberg på Karlstadsbuss.

Han jobbar som affärsutvecklingsansvarig och är den som håller i trådarna för namngivningsprocessen, som alla är välkomna att delta i.

På NWT:s Facebooksida skapade bussartikeln stort intresse i tisdags och namn som Sven-Ingvars, Margot Wallström, Lars Lerin, Café August, Johan Östling, Selma Lagerlöf, Sola, Björn Goop, Mia Skäringer och Da Buzz framfördes. Liksom kommentarer av typen ”lägg pengarna på att försöka komma i tid istället. En tia till i timmen för chaufförerna skulle säkert motivera”.

Den stora massan verkar dock tycka att det är en kul idé att döpa bussarna, men vems är egentligen idén från början?

– Initiativet kommer från den politiska majoriteten i stadsbyggnadsnämnden. Det är också de som fattar slutgiltiga beslut innan bussarna döps i april nästa år, säger Robert Sahlberg.

Fram till den 15 januari kan namnförslagen lämnas via ett formulär på karlstad.se. Personen som nomineras ska ha en anknytning eller koppling till i första hand Karlstad, i andra hand Värmland. Det kan vara levande eller avlidna personer och arrangörerna strävar efter bredd och vill ha in förslag på personer som är kända från kultur, näringsliv, vetenskap, idrott, utbildning eller något helt annat.

Han jobbar som affärsutvecklingsansvarig och är den som håller i trådarna för namngivningsprocessen, som alla är välkomna att delta i.

På NWT:s Facebooksida skapade bussartikeln stort intresse i tisdags och namn som Sven-Ingvars, Margot Wallström, Lars Lerin, Café August, Johan Östling, Selma Lagerlöf, Sola, Björn Goop, Mia Skäringer och Da Buzz framfördes. Liksom kommentarer av typen ”lägg pengarna på att försöka komma i tid istället. En tia till i timmen för chaufförerna skulle säkert motivera”.

Den stora massan verkar dock tycka att det är en kul idé att döpa bussarna, men vems är egentligen idén från början?

– Initiativet kommer från den politiska majoriteten i stadsbyggnadsnämnden. Det är också de som fattar slutgiltiga beslut innan bussarna döps i april nästa år, säger Robert Sahlberg.

Fram till den 15 januari kan namnförslagen lämnas via ett formulär på karlstad.se. Personen som nomineras ska ha en anknytning eller koppling till i första hand Karlstad, i andra hand Värmland. Det kan vara levande eller avlidna personer och arrangörerna strävar efter bredd och vill ha in förslag på personer som är kända från kultur, näringsliv, vetenskap, idrott, utbildning eller något helt annat.