2015-12-02 17:57

2015-12-02 17:57

Vad gör en skolambassadör för EU?

hallå där...

..Erik Axelsson, som har blivit antagen till utbildningen Skolambassadör för EU 2016.

– En skolambassadör ska kunna driva frågor om EU, Europa och den europeiska dimensionen.

Hur kom du på det här?

– Det var för någon månad sedan. Jag fick höra av en kompis att man via Universitets- och högskolerådet kunde söka till den här utbildningen. Och nu i måndags fick jag veta att jag blev antagen.

– Först blir det en träff i Stockholm i februari. Till dess ska jag ha kartlagt min skolas internationella arbete. Sedan blir det fyra dagar i Bryssel i maj och till sist en avslutande träff i oktober. Då ska jag kunna presentera en aktivitetsplan för arbetet med internationella frågor under 2016 och 2017.

Du är ju lärare, på vilken skola?

– Jag är språklärare på Fria Läroverken. Jag undervisar i engelska.

Undervisar ni i internationella frågor på Fria Läroverken?

– Jag, det gör vi faktiskt och det är kanske delvis därför jag blev antagen. Vi har mycket utbyte. Vi har rest till eller kommer att resa till Prag, Turkiet och Italien. Men jag tycker vi behöver berätta ännu mer om EU.

NWT får gratulera till antagningen.

– Tack så mycket. Det kommer att bli jättespännande.

– En skolambassadör ska kunna driva frågor om EU, Europa och den europeiska dimensionen.

Hur kom du på det här?

– Det var för någon månad sedan. Jag fick höra av en kompis att man via Universitets- och högskolerådet kunde söka till den här utbildningen. Och nu i måndags fick jag veta att jag blev antagen.

– Först blir det en träff i Stockholm i februari. Till dess ska jag ha kartlagt min skolas internationella arbete. Sedan blir det fyra dagar i Bryssel i maj och till sist en avslutande träff i oktober. Då ska jag kunna presentera en aktivitetsplan för arbetet med internationella frågor under 2016 och 2017.

Du är ju lärare, på vilken skola?

– Jag är språklärare på Fria Läroverken. Jag undervisar i engelska.

Undervisar ni i internationella frågor på Fria Läroverken?

– Jag, det gör vi faktiskt och det är kanske delvis därför jag blev antagen. Vi har mycket utbyte. Vi har rest till eller kommer att resa till Prag, Turkiet och Italien. Men jag tycker vi behöver berätta ännu mer om EU.

NWT får gratulera till antagningen.

– Tack så mycket. Det kommer att bli jättespännande.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.