2015-11-30 09:47

2015-11-30 09:47

Man och kvinna lurades på Tradera

VÅLBERG: Åtalas för tiotals bedrägerier

Mobiltelefoner, snapsglas, lampor, elsvets, kristallkrona och bestick. Den 46-årige mannen och 31-åriga kvinnan, båda bosatta i Vålberg, lurade tiotals personer genom att lägga ut fejkade annonser på Tradera.

Dessutom använde de i flera fall andras personuppgifter på olika köpsajter, för att beställa varor åt sig själva – men utan att själva betala för dem. Nu åtalas de för bedrägerier och 46-åringen för några fall av stölder: för att ha stulit en väska ur en bil och en plånbok från en man som besökte en sporthall.

De båda erkänner brott på samtliga 21 åtalspunkter, men i vissa fall menar såväl 46-åringen som 31-åringen att de inte minns händelserna.

I stort sett samtliga målsägare kräver nu skadestånd för utläggen, det handlar totalt om många tusentals kronor.

 

 

Dessutom använde de i flera fall andras personuppgifter på olika köpsajter, för att beställa varor åt sig själva – men utan att själva betala för dem. Nu åtalas de för bedrägerier och 46-åringen för några fall av stölder: för att ha stulit en väska ur en bil och en plånbok från en man som besökte en sporthall.

De båda erkänner brott på samtliga 21 åtalspunkter, men i vissa fall menar såväl 46-åringen som 31-åringen att de inte minns händelserna.

I stort sett samtliga målsägare kräver nu skadestånd för utläggen, det handlar totalt om många tusentals kronor.