2015-11-28 06:00

2015-11-28 06:52

Böcker i cirklar på CCC

KARLSTAD: Litteraturintresserade minglade och diskuterade

Under fredagskvällen möttes, minglade och diskuterade ett hundratal bokälskare två värmländska författares alster. Det var bokcirkelträff på Karlstad CCC.

Bakom arrangemanget stod projektet Värmland läser, som under november drivit en kampanj för att öka läsandet. Nu avrundades läsemånaden med en bokcirkelträff.

– Vi har valt ut två böcker skrivna av värmländska författare; Flickan med snö i håret av Ninni Schulman, och De våra av Lars Andersson. Tanken är att de som kommer hit ikväll ska ha läst en eller båda böcker och sedan hoppas vi på intressanta samtal om dem kring borden, sa Louise Alvarsson, projektledare för Värmland läser.

På plats fanns också de båda författarna, som under kvällen intervjuades av Louise Alvarsson. Publiken var hjärtligt välkommen att delta i ett estradsamtal.

Hur valde ni ut böckerna?

– Först och främst diskuterade vi om det alls skulle handla om Värmlandsförfattare, men det kändes sedan ganska självklart. Vi valde Ninni Schulmans debutbok som funnits ute ett tag och som därmed finns i pocket, och så valde vi Lars Anderssons nya bok. Båda befinner sig inom kriminalromangenren, men bjuder ändå på en bra mix, säger Louise Alvarsson.

Trevligt arrangemang

Redan när dörrarna öppnades vid femtiden började det fyllas på med folk runt borden, och en av dem som uppskattade initiativet var Ulf Gustavsson från Karlstad.

– Det här är ett mycket trevligt arrangemang. Jätteintressant att få diskutera böcker tillsammans med andra med samma intresse, sa han.

Bakom arrangemanget stod projektet Värmland läser, som under november drivit en kampanj för att öka läsandet. Nu avrundades läsemånaden med en bokcirkelträff.

– Vi har valt ut två böcker skrivna av värmländska författare; Flickan med snö i håret av Ninni Schulman, och De våra av Lars Andersson. Tanken är att de som kommer hit ikväll ska ha läst en eller båda böcker och sedan hoppas vi på intressanta samtal om dem kring borden, sa Louise Alvarsson, projektledare för Värmland läser.

På plats fanns också de båda författarna, som under kvällen intervjuades av Louise Alvarsson. Publiken var hjärtligt välkommen att delta i ett estradsamtal.

Hur valde ni ut böckerna?

– Först och främst diskuterade vi om det alls skulle handla om Värmlandsförfattare, men det kändes sedan ganska självklart. Vi valde Ninni Schulmans debutbok som funnits ute ett tag och som därmed finns i pocket, och så valde vi Lars Anderssons nya bok. Båda befinner sig inom kriminalromangenren, men bjuder ändå på en bra mix, säger Louise Alvarsson.

Trevligt arrangemang

Redan när dörrarna öppnades vid femtiden började det fyllas på med folk runt borden, och en av dem som uppskattade initiativet var Ulf Gustavsson från Karlstad.

– Det här är ett mycket trevligt arrangemang. Jätteintressant att få diskutera böcker tillsammans med andra med samma intresse, sa han.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.