2015-11-27 21:11

2015-11-27 21:11

Manifestation mot päls

KARLSTAD: Pälsfria dagen

På fredagskvällen höll Djurens Rätt Karlstad–Hammarö en ljusmanifestation mot pälsindustrin.

Den 27 november är pälsfria dagen, och djurrättsorganisationen tog tillfället i akt att sprida sitt budskap. ”Det är hög tid att politikerna tar minkarnas lidande på allvar och ser till att pälsfarmarna stängs.

Det är uppenbart att uppfödarna inte kan leva upp till djurskyddslagens krav på naturligt beteende för djuren”, säger Annica Wingqvist, lokalordförande. Över 1 miljon minkar föds upp och dödas på omkring 70 pälsdjursfarmer varje år i Sverige, uppger Djurens Rätt.

Den 27 november är pälsfria dagen, och djurrättsorganisationen tog tillfället i akt att sprida sitt budskap. ”Det är hög tid att politikerna tar minkarnas lidande på allvar och ser till att pälsfarmarna stängs.

Det är uppenbart att uppfödarna inte kan leva upp till djurskyddslagens krav på naturligt beteende för djuren”, säger Annica Wingqvist, lokalordförande. Över 1 miljon minkar föds upp och dödas på omkring 70 pälsdjursfarmer varje år i Sverige, uppger Djurens Rätt.