2015-11-24 13:09

2015-11-24 13:09

Kyrkor ger vintervärme

KARLSTAD: Byter ut tält mot husvagnar på migrantcampingen

Det ekumeniska kyrkliga nätverket för socialt arbete i Karlstad har fått tag i fem husvagnar som ska ställas upp på campingen för eu-migranter vid polishuset. Husvagnarna ska användas av de människor som bor i tält på campingen.

Husvagnarna är beställda och levereras i dagarna. Kostnaden för husvagnarna betalas av Pingstkyrkan med pengar från en lördagsförsäljning hos Gengåvan.

– Men mer gåvor behövs för att få verksamheten, projektet Vintervärme, att gå runt. Alla gåvor är varmt välkomna, säger Dan Kihlström, pastor i Pingstkyrkan och en del av ledningsgruppen för Vintervärme.

Bland annat efterlyser man inredning till husvagnarna. Det behövs madrasser, varma sovsäckar som klarar sträng kyla och liggunderlag liksom varma vinterkläder, underställ, vinterkängor samt nya underkläder och hygienartiklar.

– Den som vill skänka detta tar kontakt med Stadsmissionen på Herrgårdsgatan 7, telefon 054 - 15 12 47.

Sedan några veckor tillbaka är det kyrkliga nätverket också på plats en kväll i veckan vid campingen och delar ut varm mat.

– För flera av eu-migranterna har också Karlstads kyrkliga Stadsmission blivit en viktig resurs. Där serveras frukost måndag-fredag och lunch några dagar i veckan. Vi är många som samverkar för att dessa människor i extrem utsatthet ska få en dräglig tillvaro i vinter som möjligt, säger diakon Lasse Söderberg som välkomnar fler volontärer till vinterns verksamhet.

Man jobbar också för att kunna erbjuda enklare sjukvård någon gång i veckan i den barack som kommunen ställt dit till kyrkornas/hjälporganisationernas förfogande.

Husvagnarna är beställda och levereras i dagarna. Kostnaden för husvagnarna betalas av Pingstkyrkan med pengar från en lördagsförsäljning hos Gengåvan.

– Men mer gåvor behövs för att få verksamheten, projektet Vintervärme, att gå runt. Alla gåvor är varmt välkomna, säger Dan Kihlström, pastor i Pingstkyrkan och en del av ledningsgruppen för Vintervärme.

Bland annat efterlyser man inredning till husvagnarna. Det behövs madrasser, varma sovsäckar som klarar sträng kyla och liggunderlag liksom varma vinterkläder, underställ, vinterkängor samt nya underkläder och hygienartiklar.

– Den som vill skänka detta tar kontakt med Stadsmissionen på Herrgårdsgatan 7, telefon 054 - 15 12 47.

Sedan några veckor tillbaka är det kyrkliga nätverket också på plats en kväll i veckan vid campingen och delar ut varm mat.

– För flera av eu-migranterna har också Karlstads kyrkliga Stadsmission blivit en viktig resurs. Där serveras frukost måndag-fredag och lunch några dagar i veckan. Vi är många som samverkar för att dessa människor i extrem utsatthet ska få en dräglig tillvaro i vinter som möjligt, säger diakon Lasse Söderberg som välkomnar fler volontärer till vinterns verksamhet.

Man jobbar också för att kunna erbjuda enklare sjukvård någon gång i veckan i den barack som kommunen ställt dit till kyrkornas/hjälporganisationernas förfogande.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.