2015-11-23 16:02

2015-11-23 16:02

Åtalas för traktorstöld

KARLSTAD

49-åringen greps efter att två unga män upptäckt en pågående stöld hos företaget Värmdal och Traktorservice på Örsholmen i Karlstad. Nu har mannen åtalats för grov stöld, alternativt grovt häleri.

Det var på kvällen den 30 oktober som stölden uppdagades. De två vittnena såg en lastbil inne på företagsområdet och slog larm. Polisen fick stopp på lastbilen i Väse, och då upptäcktes att den var lastad med två stulna traktorer.

Enligt åtalet är maskinerna värda 665 000 kronor.

49-åringen åtalas i första hand för att gemensamt och i samråd och samförstånd med ”annan” ha genomfört stölden.

Mannen är häktad i väntan på rättegång. Hur han ställer sig till anklagelserna är inte känt.

Det var på kvällen den 30 oktober som stölden uppdagades. De två vittnena såg en lastbil inne på företagsområdet och slog larm. Polisen fick stopp på lastbilen i Väse, och då upptäcktes att den var lastad med två stulna traktorer.

Enligt åtalet är maskinerna värda 665 000 kronor.

49-åringen åtalas i första hand för att gemensamt och i samråd och samförstånd med ”annan” ha genomfört stölden.

Mannen är häktad i väntan på rättegång. Hur han ställer sig till anklagelserna är inte känt.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.