2015-11-20 15:49

2015-11-20 15:49

"Bandidosman" fängelsedömd

KARLSTAD: Stor hälerirättegång

En man, som enligt polisen är medlem i Bandidos, har dömts för häleri till fängelse i åtta månader. Tre andra män döms alla till 100 dagsböter. Mannen med Bandidosanknytning teg sig igenom hela rättegången vid Värmlands tingsrätt.

Under vintern, våren och sommaren 2014 stals ett stort antal byggmaskiner och byggredskap vid inbrott på byggarbetsplatser i Karlstad. Det var på Timotejgatan på Södra Sommarro, på Pumpgatan på Tormestad och på Repslagaregatan på Haga.

Under samma period stals också bland annat klockor ur ett garage på Gjuterigatan på Lamberget och byggverktyg från Skoghalls Cykelklubbs föreningslokal på Djupsundsgatan i Skoghall.

Polisen har genomfört en omfattande spaningsinsats, möjligen med anledning av att delar av stöldgodset började läggas ut till försäljning på Blocket. I förundersökningen redovisas ett tiotal avlyssnade telefonsamtal. Och under rättegången i Värmlands tingsrätt framgick det att polisens spanare följt efter åtminstone en av de misstänkte och dessutom stått och spanat i skogen intill en annan av de misstänktas bostad.

Det har inte gått att bevisa vem eller vilka som har gjort sig skyldiga till inbrott. Däremot har nu fyra män dömts som skyldiga till häleri, medhjälp till häleri samt bedrägeri. Alla fyra kommer från Karlstad.

Bandidosman

Enligt både polisen och Värmlands tingsrätt är det en 29-åring som är huvudman. Det är han som har organiserat verksamheten. Enligt polisen är 29-åringen medlem i Bandidos. Han är tidigare dömd flera gånger för mer eller mindre allvarliga brott.

En 30-åring bosatt på en gård i Karlstads utkant har stått med en lokal där en stor del av stöldgodset har förvarats.

En 57-åring och en 62-åring har varit mer eller mindre villiga köpare av en stor del av stöldgodset. Det är också till stor del deras vittnesmål som gjort den fällande domen möjlig. De har vittnat om hur de har träffat 29-åringen och 30-åringen och några gånger, när de fick titta på det tydligt stulna godset, också flera andra personer som de inte hade någon aning om vilka de var.

De har också berättat hur de uppmanades att köpa en kontanttelefon för sina ”affärssamtal” för att undvika telefonavlyssning.

29-åringen, den påstådde Bandidosmedlemmen har konsekvent tigit sig igenom hela rättegången.

Under vintern, våren och sommaren 2014 stals ett stort antal byggmaskiner och byggredskap vid inbrott på byggarbetsplatser i Karlstad. Det var på Timotejgatan på Södra Sommarro, på Pumpgatan på Tormestad och på Repslagaregatan på Haga.

Under samma period stals också bland annat klockor ur ett garage på Gjuterigatan på Lamberget och byggverktyg från Skoghalls Cykelklubbs föreningslokal på Djupsundsgatan i Skoghall.

Polisen har genomfört en omfattande spaningsinsats, möjligen med anledning av att delar av stöldgodset började läggas ut till försäljning på Blocket. I förundersökningen redovisas ett tiotal avlyssnade telefonsamtal. Och under rättegången i Värmlands tingsrätt framgick det att polisens spanare följt efter åtminstone en av de misstänkte och dessutom stått och spanat i skogen intill en annan av de misstänktas bostad.

Det har inte gått att bevisa vem eller vilka som har gjort sig skyldiga till inbrott. Däremot har nu fyra män dömts som skyldiga till häleri, medhjälp till häleri samt bedrägeri. Alla fyra kommer från Karlstad.

Bandidosman

Enligt både polisen och Värmlands tingsrätt är det en 29-åring som är huvudman. Det är han som har organiserat verksamheten. Enligt polisen är 29-åringen medlem i Bandidos. Han är tidigare dömd flera gånger för mer eller mindre allvarliga brott.

En 30-åring bosatt på en gård i Karlstads utkant har stått med en lokal där en stor del av stöldgodset har förvarats.

En 57-åring och en 62-åring har varit mer eller mindre villiga köpare av en stor del av stöldgodset. Det är också till stor del deras vittnesmål som gjort den fällande domen möjlig. De har vittnat om hur de har träffat 29-åringen och 30-åringen och några gånger, när de fick titta på det tydligt stulna godset, också flera andra personer som de inte hade någon aning om vilka de var.

De har också berättat hur de uppmanades att köpa en kontanttelefon för sina ”affärssamtal” för att undvika telefonavlyssning.

29-åringen, den påstådde Bandidosmedlemmen har konsekvent tigit sig igenom hela rättegången.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.