2015-11-17 06:00

2015-11-17 06:00

Vad händer på internationella mansdagen?

19 NOVEMBER

Sabina Ostermark på Världsalltet, som tillsammans med Karlstads mansjour arrangerar ”Som en riktig man?” på Tempelriddaren på torsdag. Detta i samband med internationella mansdagen.

– Vi har bjudit in konstnären och serietecknaren Kolbeinn Karlsson som utforskar mansrollen, mansbilden och manlig sexualitet. Han kommer visa bilder från hans projekt och så hoppas vi att publiken vill prata med honom. Vi kommer också visa en finsk-svensk dokumentärfilm som heter ”Den nakna mannen”. Där får man möta den finska mannen i en bastu och det är mycket naket – både själsligt och kroppsligt. Sedan finns tid för samtal och Karlstads mansjour kommer berätta om deras verksamhet.

Världsalltet och Karlstads mansjour arrangerar detta. Vilka är ni?

– Världsalltet är en kulturförening med bas i Karlstad som driver kulturevenemang. Vi tar världen till Värmland och visar Värmland för världen, som det står i våra stadgar. I det här fallet tog Karlstads mansjour kontakt med oss och vi har hjälpt dem att ta fram ett program.

Vilka frågor vill ni lyfta den här kvällen?

– Vi tycker det finns väldigt många roller för vad en man kan vara – det är ett intressant ämne. Mansrollen för många fördelar med sig, men också nackdelar. Och det behöver vi också prata om. Vi hoppas publiken kommer ha en stor roll under kvällen och att de går hem med nya tankar och känslor.

Vilka är välkomna?

– Det är öppet för alla, i mån av plats. Så var på plats i god tid och ta med era bästa frågor!

– Vi har bjudit in konstnären och serietecknaren Kolbeinn Karlsson som utforskar mansrollen, mansbilden och manlig sexualitet. Han kommer visa bilder från hans projekt och så hoppas vi att publiken vill prata med honom. Vi kommer också visa en finsk-svensk dokumentärfilm som heter ”Den nakna mannen”. Där får man möta den finska mannen i en bastu och det är mycket naket – både själsligt och kroppsligt. Sedan finns tid för samtal och Karlstads mansjour kommer berätta om deras verksamhet.

Världsalltet och Karlstads mansjour arrangerar detta. Vilka är ni?

– Världsalltet är en kulturförening med bas i Karlstad som driver kulturevenemang. Vi tar världen till Värmland och visar Värmland för världen, som det står i våra stadgar. I det här fallet tog Karlstads mansjour kontakt med oss och vi har hjälpt dem att ta fram ett program.

Vilka frågor vill ni lyfta den här kvällen?

– Vi tycker det finns väldigt många roller för vad en man kan vara – det är ett intressant ämne. Mansrollen för många fördelar med sig, men också nackdelar. Och det behöver vi också prata om. Vi hoppas publiken kommer ha en stor roll under kvällen och att de går hem med nya tankar och känslor.

Vilka är välkomna?

– Det är öppet för alla, i mån av plats. Så var på plats i god tid och ta med era bästa frågor!

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.