2015-11-14 06:00

2015-11-14 06:00

NRC har köpt Segermo

KARLSTAD: Norrmän förvärvar

Norska Nordic rail construction group, NRC group, har köpt Karlstadsföretaget Segermo entreprenad. I och med förvärvet blir man en av Nordens största infrastrukturbolag.

Segermo entreprenad har växt mycket kraftigt sedan starten 2012 då bolaget bildades av Hans Johnsen och Daniel Pettersson. Företaget har i dag 60 anställda och arbetar mycket med järnvägsbyggnationer, men gör även annat.

Man byggde bland annat ut den första etappen av Sannafältet sportcenter i Karlstad och har gjort markarbetena vid bygget av Löfbergs nya höglager i Välsviken.

I somras tog man hem huvudentreprenaden för bygget av nya E18 över Sörmon, en order som är värd 200 miljoner kronor.

NRC group som är noterade på Oslobörsen har sett framgångarna för det Karlstadsbaserade bolaget och väljer nu att köpa det. I och med förvärvet blir man en av Nordens största infrastrukturbolag.

”Får mer muskler”

– Att vi nu blir en del av NRC group innebär att vi får mer muskler och kan ta nästa steg i utvecklingen av bolaget och satsa på att åta oss ännu större projekt utanför Värmland. Det känns jättebra att vi kan växa vidare, säger Segermo entreprenads vd Daniel Pettersson.

Segermo entreprenad blir ett självständigt bolag inom NRC Group. Daniel Petterson kommer vara kvar som vd och Hans Johnsen som arbetschef på Segermo. Huvudkontoret blir kvar i Karlstad och den lokala marknaden i Värmland kommer även fortsättningsvis att vara en viktig del av verksamheten.

Segermo entreprenad har växt mycket kraftigt sedan starten 2012 då bolaget bildades av Hans Johnsen och Daniel Pettersson. Företaget har i dag 60 anställda och arbetar mycket med järnvägsbyggnationer, men gör även annat.

Man byggde bland annat ut den första etappen av Sannafältet sportcenter i Karlstad och har gjort markarbetena vid bygget av Löfbergs nya höglager i Välsviken.

I somras tog man hem huvudentreprenaden för bygget av nya E18 över Sörmon, en order som är värd 200 miljoner kronor.

NRC group som är noterade på Oslobörsen har sett framgångarna för det Karlstadsbaserade bolaget och väljer nu att köpa det. I och med förvärvet blir man en av Nordens största infrastrukturbolag.

”Får mer muskler”

– Att vi nu blir en del av NRC group innebär att vi får mer muskler och kan ta nästa steg i utvecklingen av bolaget och satsa på att åta oss ännu större projekt utanför Värmland. Det känns jättebra att vi kan växa vidare, säger Segermo entreprenads vd Daniel Pettersson.

Segermo entreprenad blir ett självständigt bolag inom NRC Group. Daniel Petterson kommer vara kvar som vd och Hans Johnsen som arbetschef på Segermo. Huvudkontoret blir kvar i Karlstad och den lokala marknaden i Värmland kommer även fortsättningsvis att vara en viktig del av verksamheten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.