2015-11-14 06:00

2015-11-14 06:00

Dopinghärvan växer

KARLSTAD: Två män häktade

Två män häktades av Värmlands tingsrätt i fredags, på sannolika skäl misstänkta för brott mot dopningslagen.

I torsdags berättade NWT att en ny dopinghärva har avslöjats i Karlstad.

En 28-åring man greps utanför ett gym i tisdags eftermiddag, efter vad som polisen brukar beskriva som inre och yttre spaning.

När man senare gjorde en husrannsakan i hans bostad hittade man en stor mängd dopningspreparat.

– Cirka 15 000 tabletter och 8 000 ampuller, berättar kammaråklagare Ola Lavie.

Det rör sig bland annat om testosteron och nandrolone, en populär injicerbar steroid.

– Allt är skickat på analys. Jag vill ha svar på hur många doser det rör sig om och värdet. Man kan anta att det rör sig om betydande belopp, säger åklagaren som misstänker att preparaten inte bara var avsedda för eget bruk utan att man också haft för avsikt att sälja vidare.

Ola Lavie begärde att 28-åringen, hans sambo och ytterligare en man skulle häktas. Värmlands tingsrätt häktade de båda männen i fredags eftermiddag, båda på sannolika skäl misstänkta för dopningsbrott.

– Rätten ansåg inte att det fanns skäl att häkta kvinnan, men hon är fortsatt misstänkt, säger åklagaren.

Han berättar att dopningspreparaten kommer från utlandet men vill i nuläget inte säga hur de har förts in i landet. Han vill heller inte säga något om vilken koppling de misstänkta har till det aktuella gymmet.

I torsdags berättade NWT att en ny dopinghärva har avslöjats i Karlstad.

En 28-åring man greps utanför ett gym i tisdags eftermiddag, efter vad som polisen brukar beskriva som inre och yttre spaning.

När man senare gjorde en husrannsakan i hans bostad hittade man en stor mängd dopningspreparat.

– Cirka 15 000 tabletter och 8 000 ampuller, berättar kammaråklagare Ola Lavie.

Det rör sig bland annat om testosteron och nandrolone, en populär injicerbar steroid.

– Allt är skickat på analys. Jag vill ha svar på hur många doser det rör sig om och värdet. Man kan anta att det rör sig om betydande belopp, säger åklagaren som misstänker att preparaten inte bara var avsedda för eget bruk utan att man också haft för avsikt att sälja vidare.

Ola Lavie begärde att 28-åringen, hans sambo och ytterligare en man skulle häktas. Värmlands tingsrätt häktade de båda männen i fredags eftermiddag, båda på sannolika skäl misstänkta för dopningsbrott.

– Rätten ansåg inte att det fanns skäl att häkta kvinnan, men hon är fortsatt misstänkt, säger åklagaren.

Han berättar att dopningspreparaten kommer från utlandet men vill i nuläget inte säga hur de har förts in i landet. Han vill heller inte säga något om vilken koppling de misstänkta har till det aktuella gymmet.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.