2015-11-13 11:25

2015-11-13 11:51

Tehuset öppnar på nytt

KARLSTAD

Soheila Fors öppnar åter sitt tehus på Lamberget i Karlstad. Tehuset stängdes i april 2014 eftersom det inte bar sig ekonomiskt.

Verksamheten var vid det tillfället även omdiskuterad på grund av ett utspel av tehusets dåvarande vd och ordförande Kjell Fors om att det fanns en strategi för att omvända muslimska kvinnor till kristendom. Han tog sedan avstånd från det han sagt och skrivit.

Tehuset är ett intregrationsprojekt där kvinnor från alla världens hörn samlas, dricker te och lär saker av varandra. Verksamheten startades i Karlskoga.

– Vi öppnar igen i Karlstad på tisdag eftersom det är stor efterfrågan. Jag har även diskuterat med kommunen som åter vill samarbeta, säger Soheila Fors.

Verksamheten var vid det tillfället även omdiskuterad på grund av ett utspel av tehusets dåvarande vd och ordförande Kjell Fors om att det fanns en strategi för att omvända muslimska kvinnor till kristendom. Han tog sedan avstånd från det han sagt och skrivit.

Tehuset är ett intregrationsprojekt där kvinnor från alla världens hörn samlas, dricker te och lär saker av varandra. Verksamheten startades i Karlskoga.

– Vi öppnar igen i Karlstad på tisdag eftersom det är stor efterfrågan. Jag har även diskuterat med kommunen som åter vill samarbeta, säger Soheila Fors.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.