2015-11-13 14:20

2015-11-13 14:20

40 får dela på miljon

KARLSTAD: Helimastiftelsen uppmärksammade värmlänningar

På fredagen delade Helmiastiftelsen ut 1,17 miljoner kronor till 40 personer, föreningar och institutioner som gjort fina insatser för kulturen, idrotten och ungdomen i Värmland.

Bakom stiftelsen finns familjen Walfridson som äger och driver Helmiakoncernen. Sedan stiftelsen grundades 2002 har familjen delat ut 10,5 miljoner till värmlänningar för betydande kultur- och idrottsprestationer, ledarskapsutveckling, ungdomsverksamhet och innovationer på miljöområdet.

– Det är storartade gärningar, sa Björn Sandborgh om årets stipendiater. Mycket ideell kraft. Ett samhälle fungerar inte utan ideell kraft och ni är bärare av sådan kraft.

Operasångare

Hannes Öberg från Sunne är en av årets stipendiater. Han är operasångare, baryton, och har påbörjat masterutbildningen vid Operahögskolan i Stockholm.

– Det här är fantastiskt roligt och betyder mycket, säger han. Pengarna är välkomna. Det är dyrt med utbildningen, med noter och alla resor som krävs.

 

 

Bakom stiftelsen finns familjen Walfridson som äger och driver Helmiakoncernen. Sedan stiftelsen grundades 2002 har familjen delat ut 10,5 miljoner till värmlänningar för betydande kultur- och idrottsprestationer, ledarskapsutveckling, ungdomsverksamhet och innovationer på miljöområdet.

– Det är storartade gärningar, sa Björn Sandborgh om årets stipendiater. Mycket ideell kraft. Ett samhälle fungerar inte utan ideell kraft och ni är bärare av sådan kraft.

Operasångare

Hannes Öberg från Sunne är en av årets stipendiater. Han är operasångare, baryton, och har påbörjat masterutbildningen vid Operahögskolan i Stockholm.

– Det här är fantastiskt roligt och betyder mycket, säger han. Pengarna är välkomna. Det är dyrt med utbildningen, med noter och alla resor som krävs.

 

 

Årets stipendiater:

FUB Karlstad, Grums, Hammarö, Lions Club Torsby, Karlstads universitet, Birger Markusson (film), Sunne musik o revyförening, sex elever på fordonsteknisk utbildning, Rokkmakk fritidsförening, Bowlingklubben Jösse, Sunne musikklubb, Södra finnskoga hembygdsförening, Maja Rogemyr (friidrott), Filipstads skidförening, William Sätereie (crosskart), Suzanne Carling (kulturgärning), Karlskoga Wolves, Likenäs MK, Nils Andersson (musik), Hannes Öberg (operasångare), Emil Nykvist (skidskytte), Emma Nilsson (skidskytte), Fryksände hembygdsförening, Bovilgårdens vänner, Carolin Näslund (friidrott), PA Sjögren (renovering, smedjan, Torsby), Karlstads kammarkör, Filipstads fotbollsförening, Filippa Möörk (golf), Anton Myrén (musikutbildning), Paulina Grassl (slalom), Leif Engström (måleri och teckning), Anton Örnberg (tennis), Oscar Hertzberg (golf), Ann- Charlotte Dahlén (skrivit en bok), Elisabeth Höglund (spjutkastare), Isac Egonsson (crosscart 125cc), IK Karlstad, Emil Persson (racing), Bygdegården Munkfors ordenshus, Linn Persson (skidskytte), SK Bore, Tomas Bryntesson (RX lite rallycross), Linus Östlund (crosscart)