2015-11-02 11:57

2015-11-02 11:59

Originella bakverket hjälper saken

KARLSTAD: Fem kronor till cancerforskning

Snoppar och mustascher som ska stoppas i munnen. På konditoriet Hanna Larssons eftr. i Karlstad har man designat och gjort bakelser av det ovanligare slaget. Allt för en god sak.

Mustaschkampanjen är som bekant i full gång. Syftet är att skapa uppmärksamhet kring prostatacancer och att samla in pengar till en forskningsfond.

– Kan inte vi också bidra på något sätt?

Det var vad Herrhagskonditoriets ägare Veronica Carlsson och hennes anställda frågade sig tidigt på måndagsmorgonen då det var dags att dra i gång dagens arbete. Efter lite spånande kom idén om en snoppbakelse upp. Det blev en blek, ganska rejäl sak som pryddes med ett blått band, även det i ätbar marsipan.

Smakar gott

– Båda bakverken är varianter på prinsessbakelser. Och vad man än tycker om utseendet kan jag lova att de smakar gott, säger Anna Jakobsson som står i butiken.

– Än har det inte varit någon rusning efter snoppbakelserna. Men det är väldigt många gilla och delningar på vår Facebooksida. Så även om det kanske är lite vågat, så tror jag nog att de flesta tycker det är en kul och bra grej. För varje sålt bakverk går fem kronor till Fonden mot prostatacancer.

Syftet gott

Konditorn Marika Mossberg instämmer:

– Det är en lite rolig grej. Och särskilt snopparna är faktiskt väldigt goda med sockerkaka, vaniljkräm, passionsfrukmousse och marsipan. Men vårt syfte att hjälpa till lite i kampen mot prostatacancer är verkligen seriöst.

Konditoriet gjorde en liknande insats tidigare under en kampanj mot bröstcancer. Små, runda vita bakelser med en rosa band.

– Det var inte tänkt att se ut som ett bröst, men det var ändå många kunder som tyckte det, minns Marika Mossberg.

Lätt igenkänd

Med den nya snoppbakelsen behövs dock inte särskilt mycket fantasi för att se vad den ska föreställa. Nu återstår att se hur många som lockas att köpa den, för utseendet, smaken eller den goda sakens skull.

Mustaschkampanjen är som bekant i full gång. Syftet är att skapa uppmärksamhet kring prostatacancer och att samla in pengar till en forskningsfond.

– Kan inte vi också bidra på något sätt?

Det var vad Herrhagskonditoriets ägare Veronica Carlsson och hennes anställda frågade sig tidigt på måndagsmorgonen då det var dags att dra i gång dagens arbete. Efter lite spånande kom idén om en snoppbakelse upp. Det blev en blek, ganska rejäl sak som pryddes med ett blått band, även det i ätbar marsipan.

Smakar gott

– Båda bakverken är varianter på prinsessbakelser. Och vad man än tycker om utseendet kan jag lova att de smakar gott, säger Anna Jakobsson som står i butiken.

– Än har det inte varit någon rusning efter snoppbakelserna. Men det är väldigt många gilla och delningar på vår Facebooksida. Så även om det kanske är lite vågat, så tror jag nog att de flesta tycker det är en kul och bra grej. För varje sålt bakverk går fem kronor till Fonden mot prostatacancer.

Syftet gott

Konditorn Marika Mossberg instämmer:

– Det är en lite rolig grej. Och särskilt snopparna är faktiskt väldigt goda med sockerkaka, vaniljkräm, passionsfrukmousse och marsipan. Men vårt syfte att hjälpa till lite i kampen mot prostatacancer är verkligen seriöst.

Konditoriet gjorde en liknande insats tidigare under en kampanj mot bröstcancer. Små, runda vita bakelser med en rosa band.

– Det var inte tänkt att se ut som ett bröst, men det var ändå många kunder som tyckte det, minns Marika Mossberg.

Lätt igenkänd

Med den nya snoppbakelsen behövs dock inte särskilt mycket fantasi för att se vad den ska föreställa. Nu återstår att se hur många som lockas att köpa den, för utseendet, smaken eller den goda sakens skull.