2015-10-29 06:00

2015-10-29 06:00

Hur har du förändrats?

Värmlandsbördiga Ida Persson kom nyligen hem från Grekland efter att för andra gången ha åkt dit för att hjälpa flyktingar i nöd.

– Jättemycket. Jag verkligen uppskattar allt mycket mer och har blivit gladare. Under de här två resorna har jag träffat så många fina människor. Jag har även ändrat inriktning i livet och skulle vilja jobba med att hjälpa flyktingar.

Allt började när Ida och vännen Jennie Zetterberg bokade en sista minuten-resa till Kos i Grekland. I stället för sol, bad och festande blev de två värmländskorna tagna av den stora mängd flyktingar som kom över havet. De bestämde sig för att göra allt de kunde för att hjälpa till. I mitten av oktober bestämde sig Ida för att åka ned till Grekland igen, denna gång till ön Lesbos dit många flyktingar kommer.

Har du några tips till andra som vill hjälpa flyktingar?

– Bara gör det! Det ger så mycket. Det är bara att köra för det är det bästa jag har gjort. Det krävs inte så mycket i form av förkunskaper, varenda liten grej hjälper. När man väl är på plats så vet man vad man ska göra ändå.

Hur känns det att vara hemma i Sverige igen?

– Jag måste faktiskt erkänna att det känns ganska tråkigt. Jag vill bara tillbaka. Det känns som att det finns viktigare saker att göra än att vara här. Allt här hemma känns så litet och alla problem blir så små i jämförelse. Jag har upplevt så mycket värme och kärlek där nere. Alla är vi lika, alla är bara människor. Jag och några vänner håller faktiskt på att planera att åka dit igen. Vi vet inte riktigt när, men dit ska vi snart!

– Jättemycket. Jag verkligen uppskattar allt mycket mer och har blivit gladare. Under de här två resorna har jag träffat så många fina människor. Jag har även ändrat inriktning i livet och skulle vilja jobba med att hjälpa flyktingar.

Allt började när Ida och vännen Jennie Zetterberg bokade en sista minuten-resa till Kos i Grekland. I stället för sol, bad och festande blev de två värmländskorna tagna av den stora mängd flyktingar som kom över havet. De bestämde sig för att göra allt de kunde för att hjälpa till. I mitten av oktober bestämde sig Ida för att åka ned till Grekland igen, denna gång till ön Lesbos dit många flyktingar kommer.

Har du några tips till andra som vill hjälpa flyktingar?

– Bara gör det! Det ger så mycket. Det är bara att köra för det är det bästa jag har gjort. Det krävs inte så mycket i form av förkunskaper, varenda liten grej hjälper. När man väl är på plats så vet man vad man ska göra ändå.

Hur känns det att vara hemma i Sverige igen?

– Jag måste faktiskt erkänna att det känns ganska tråkigt. Jag vill bara tillbaka. Det känns som att det finns viktigare saker att göra än att vara här. Allt här hemma känns så litet och alla problem blir så små i jämförelse. Jag har upplevt så mycket värme och kärlek där nere. Alla är vi lika, alla är bara människor. Jag och några vänner håller faktiskt på att planera att åka dit igen. Vi vet inte riktigt när, men dit ska vi snart!

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.