2015-10-27 16:06

2015-10-27 17:23

Två greps efter polisjakt

KARLSTAD

(UPPDATERAD) Två personer greps på Herrhagen i Karlstad på tisdagen efter en kortare polisjakt över bland annat en cykelväg.

Det var tidigt på eftermiddagen som en polispatrull mötte en bil på Hammaröleden som de ville kontrollera. Enligt Morgan Connedal, vakthavande polisbefäl i Värmland, märkte patrullen direkt att bilen försökte köra ifrån dem.

- Efter att ha kört på Hammaröleden svängde de av och tog cykelvägen upp mot Herrhagen, säger han. När de kom till en adress rusade de in i ett hus och låste.

Patrullen fick de misstänkta att öppna och bägge, en 39-årig kvinna och en 32-årig man, greps. I bilen hittades körkort och betalkort från en stöld som gjorts tidigare på ett kontor. I lägenheten hittades också kläder från samma stöld.

- De ska också ha lyckats hämta ut en telefon med det stulna körkortet.

Mannen och kvinnan är kända av polisen sedan tidigare. De misstänks nu bland annat för stöld.

Det var tidigt på eftermiddagen som en polispatrull mötte en bil på Hammaröleden som de ville kontrollera. Enligt Morgan Connedal, vakthavande polisbefäl i Värmland, märkte patrullen direkt att bilen försökte köra ifrån dem.

- Efter att ha kört på Hammaröleden svängde de av och tog cykelvägen upp mot Herrhagen, säger han. När de kom till en adress rusade de in i ett hus och låste.

Patrullen fick de misstänkta att öppna och bägge, en 39-årig kvinna och en 32-årig man, greps. I bilen hittades körkort och betalkort från en stöld som gjorts tidigare på ett kontor. I lägenheten hittades också kläder från samma stöld.

- De ska också ha lyckats hämta ut en telefon med det stulna körkortet.

Mannen och kvinnan är kända av polisen sedan tidigare. De misstänks nu bland annat för stöld.