2015-10-27 17:36

2015-10-27 17:36

Skjuter upp rondellbygge i Viken

KARLSTAD

Det planerade bygget av en rondell i korsningen Ljungmansgatan–Vikengatan–Kvarnbergsgatan i Viken skjuts på framtiden.

NWT berättade i somras om projektet som skulle genomföras under 2016 och 6 miljoner kronor fanns avsatta i budgeten.

– Vi har dock beslutat att flytta fram satsningen ett eller två år på grund av den ombyggnad som kommer att ske på Packhusgatan med bland annat ett rondellbygge. Det skulle bli för mycket med två så stora vägbyggen samtidigt längs samma trafikstråk, säger Gunnar Dahlgren på Karlstads kommun.

NWT berättade i somras om projektet som skulle genomföras under 2016 och 6 miljoner kronor fanns avsatta i budgeten.

– Vi har dock beslutat att flytta fram satsningen ett eller två år på grund av den ombyggnad som kommer att ske på Packhusgatan med bland annat ett rondellbygge. Det skulle bli för mycket med två så stora vägbyggen samtidigt längs samma trafikstråk, säger Gunnar Dahlgren på Karlstads kommun.