2015-10-23 21:33

2015-10-23 21:33

Flera larm var Halloweenfirare

VÄRMLAND: Polisen höjer inte beredskapen

Stundande Halloweenfirande kan göra att polisen får många larm om maskerade män med vapen. Under fredagen fick polisen rycka ut flera gånger runt om i landet. I Värmland har polisen ingen extra beredskap.

På fredagskvällen är det stor Halloweenfest på Nöjesfabriken i Karlstad. Över 2 500 biljetter var sålda på förhand. Runt om i landet skapade Halloweenfirare med mask och vapen oro som ledde till stora polispådrag. På Nöjesfabriken har man inte ändrat någon policy.

– Vi har inga restriktioner på grund av det som hänt i Trollhättan. Våra regler är de samma som tidigare år, man ska kunna legitimera sig i dörren och inga tillhyggen som kan skada andra är tillåtna, säger nattklubbschef Martin Hygård.

Normal styrka

Från polisens sida finns ingen förstärkt bevakning med anledning av skoldådet.

– Nej, vi har normal helgbevakning och det har säkert tagits ut någon extra hundförare för att stärka upp under kvällen eftersom det är en stor festhelg i länet. Men det finns ingen hotbild och vi har en god förmåga att ingripa om något skulle inträffa, säger Tommy Lindh, polisens presstalesman.

På fredagskvällen är det stor Halloweenfest på Nöjesfabriken i Karlstad. Över 2 500 biljetter var sålda på förhand. Runt om i landet skapade Halloweenfirare med mask och vapen oro som ledde till stora polispådrag. På Nöjesfabriken har man inte ändrat någon policy.

– Vi har inga restriktioner på grund av det som hänt i Trollhättan. Våra regler är de samma som tidigare år, man ska kunna legitimera sig i dörren och inga tillhyggen som kan skada andra är tillåtna, säger nattklubbschef Martin Hygård.

Normal styrka

Från polisens sida finns ingen förstärkt bevakning med anledning av skoldådet.

– Nej, vi har normal helgbevakning och det har säkert tagits ut någon extra hundförare för att stärka upp under kvällen eftersom det är en stor festhelg i länet. Men det finns ingen hotbild och vi har en god förmåga att ingripa om något skulle inträffa, säger Tommy Lindh, polisens presstalesman.