2015-10-21 16:33

2015-10-21 16:33

Stödgala drog in 150 000

KARLSTAD: Lyckat arrangemang till förmån för flyktingar

Drygt 150 000 kronor. Så mycket skramlade värmlänningarna ihop under tisdagens stödgala till förmån för flyktingar.

– Vi har ingen exakt siffra att delge, då vi inte vet hur mycket pengar folk har sms:at eller bidragit med direkt till UNHCR, via vårt arrangemang. Men räknar man ihop biljettintäkterna med det som folk skänkte under kvällen i bössor, samt de pengar som företag gav direkt på plats så blir summan drygt 150 000 kronor, säger Emelie Wastelius, kommunikatör på Karlstads kommun.

Tisdagskvällens stödgala Hela Värmland skramlar hölls i Karlstad CCC och lockade cirka 600 personer.

– Vi är jätteglada och nöjda över att det kom så många en tisdagskväll, säger Emelie Wastelius.

Ställde upp ideellt

Enligt projektets koordinator, Jenny Brodén, förflöt kvällen precis som planerat, och under tre timmar bjöds publiken på underhållning av artister som Christer Sjögren, Ida Hallquist, Andreas Jonsson and The Cadillac Band och Brooken Door.

– Totalt hade vi tolv olika artister och grupper på scenen, som alla ställde upp ideellt, säger Jenny Brodén.

Hela Värmland skramlar arrangerades av Karlstads kommun tillsammans med Sida, Visit Karlstad, Great Event of Karlstad och Information Design.

– Vi har ingen exakt siffra att delge, då vi inte vet hur mycket pengar folk har sms:at eller bidragit med direkt till UNHCR, via vårt arrangemang. Men räknar man ihop biljettintäkterna med det som folk skänkte under kvällen i bössor, samt de pengar som företag gav direkt på plats så blir summan drygt 150 000 kronor, säger Emelie Wastelius, kommunikatör på Karlstads kommun.

Tisdagskvällens stödgala Hela Värmland skramlar hölls i Karlstad CCC och lockade cirka 600 personer.

– Vi är jätteglada och nöjda över att det kom så många en tisdagskväll, säger Emelie Wastelius.

Ställde upp ideellt

Enligt projektets koordinator, Jenny Brodén, förflöt kvällen precis som planerat, och under tre timmar bjöds publiken på underhållning av artister som Christer Sjögren, Ida Hallquist, Andreas Jonsson and The Cadillac Band och Brooken Door.

– Totalt hade vi tolv olika artister och grupper på scenen, som alla ställde upp ideellt, säger Jenny Brodén.

Hela Värmland skramlar arrangerades av Karlstads kommun tillsammans med Sida, Visit Karlstad, Great Event of Karlstad och Information Design.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.