2015-10-21 11:53

2015-10-21 11:53

Cigarettjuvar får fängelse

KARLSTAD

Två män från Göteborgsområdet har dömts till fängelse för inblandning i flera cigarettstölder på olika ställen i Sverige.

En av männen döms för stölder på två olika terminaler i Karlstad. Vid en av stölderna, i maj i år, försvann tre lådor cigaretter, sammanlagt värda 40 000 kronor, enligt domen. Vid den andra stölden, där bägge männen medverkade, hade cigaretter till ett värde av 40 000 kronor burits fram men av oklar anledning lämnats på platsen. Värmlands tingsrätt anser ändå att det är att bedöma som en fullbordad stöld.

Totalt handlar domen om fem större cigarettstölder. En av männen döms till åtta månaders fängelse, den andre till fyra månaders fängelse.

En av männen döms för stölder på två olika terminaler i Karlstad. Vid en av stölderna, i maj i år, försvann tre lådor cigaretter, sammanlagt värda 40 000 kronor, enligt domen. Vid den andra stölden, där bägge männen medverkade, hade cigaretter till ett värde av 40 000 kronor burits fram men av oklar anledning lämnats på platsen. Värmlands tingsrätt anser ändå att det är att bedöma som en fullbordad stöld.

Totalt handlar domen om fem större cigarettstölder. En av männen döms till åtta månaders fängelse, den andre till fyra månaders fängelse.