2015-10-20 19:23

2015-10-20 21:22

Unga rånare fortsatt anhållna

ARVIKA: En fortfarande på fri fot efter guldsmedsrånet

Det är fyra påtagligt unga män från Stockholmstrakten som är misstänkta för måndagens guldsmedsrån i Arvika. De tre som sitter anhållna är 18, 22 och 24 år gamla. Den fjärde, som på tisdagen fortfarande var på fri fot, har ännu inte fyllt 18 år.

Det var ganska precis klockan halv två på måndagen som fyra unga män rusade in hos en guldsmed i centrala Arvika. De uppges ha varit rejält upphetsade, talade engelska och beordrade personalen att lägga sig ner.

Därefter använde de en hammare för att slå sönder butikens glasmontrar och komma åt smycken som sedan stoppades ner i påsar. Efter rånet rusade de ut ur butiken och till en parkering något kvarter bort. Där hoppade de in i en grå Ford och körde därifrån i uppseendeväckande hög fart. Det var ganska många vittnen som lade märke till dem.

Genom Värmskog

Sedan har de förmodligen kört via Klässbol och Värmskog innan de kom fram till Grums där de, fortfarande i hög fart, mötte en polisbil. Färden gick först norrut på E 45 och sedan tillbaka i motsatt riktning innan en polisbil lyckades stoppa dem.

Tre av de fyra greps medan den fjärde lyckades springa därifrån i riktning mot Vålberg. Alla fyra kommer från Stockholmstrakten. De tre som greps och som nu sitter anhållna är mellan 18 och 24 år gamla. Den fjärde, som kom undan, är inte ens 18 år.

På tisdagseftermiddagen var den yngste mannen fortfarande på fri fot. Något letande i terrängen pågick inte. I stället ägnade sig polisen åt det man kallar informationsinhämtning.

Det var ganska precis klockan halv två på måndagen som fyra unga män rusade in hos en guldsmed i centrala Arvika. De uppges ha varit rejält upphetsade, talade engelska och beordrade personalen att lägga sig ner.

Därefter använde de en hammare för att slå sönder butikens glasmontrar och komma åt smycken som sedan stoppades ner i påsar. Efter rånet rusade de ut ur butiken och till en parkering något kvarter bort. Där hoppade de in i en grå Ford och körde därifrån i uppseendeväckande hög fart. Det var ganska många vittnen som lade märke till dem.

Genom Värmskog

Sedan har de förmodligen kört via Klässbol och Värmskog innan de kom fram till Grums där de, fortfarande i hög fart, mötte en polisbil. Färden gick först norrut på E 45 och sedan tillbaka i motsatt riktning innan en polisbil lyckades stoppa dem.

Tre av de fyra greps medan den fjärde lyckades springa därifrån i riktning mot Vålberg. Alla fyra kommer från Stockholmstrakten. De tre som greps och som nu sitter anhållna är mellan 18 och 24 år gamla. Den fjärde, som kom undan, är inte ens 18 år.

På tisdagseftermiddagen var den yngste mannen fortfarande på fri fot. Något letande i terrängen pågick inte. I stället ägnade sig polisen åt det man kallar informationsinhämtning.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.